ABD’de 12 katlı bina çöktü

ABD’de 12 katlı bina çöktü
NotHaber

Florida eyaletinde meydana gelen olayda 1 kişi öldü. 102 kişinin yaşadığı belirtilen binada kurtarma çalışmaları, ısıya duyarlı kameralarda devam ediyor.

ABD, güne felaket haberiyle başladı. Florida eyaletinin Miami şehrinde bir bina çöktü. Miami İtfaiyesi, “kısmi bir bina çöküşü” ile uğraştıklarını doğruladı. Florida eyaletinin Surfside kasabasındaki Collins Bulvarı'nda meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

BAŞKANIN AKRABALARI DA İÇERİDE

Çöken binanın 12 katlı olduğu, içinde de 102 kişinin yaşadığı belirtilirken, binada yaşayanların olaya uykuda yakalanması, ölü sayısının artması endişesini doğuruyor. 1980'de inşa edilen binanın yıkılma nedeni henüz belirlenemedi. Bazı Latin Amerika ülkelerinin konsoloslukları, vatandaşlarının enkaz altında olabileceği bildiriminde bulundu. Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benítez'in eşi Silvana López Moreira'nın akrabalarının da kayıp 99 kişi arasında olduğu öğrenildi.

BİDEN “ACİL DURUM İLAN EDİN” DEDİ

Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları tespit edebilmek için ısıya duyarlı kameralardan ve kurtarma köpeklerinden yararlanıyor. Ancak enkazda kaymalar olmasından korkulduğu için kurtarma çalışmaları yavaş ilerliyor. ABD Başkanı Joe Biden, bölgede acil durum ilan edilmesini isteyerek “Florida halkı bizden nasıl bir yardım isterse yapmaya hazırız” dedi. Enkazdan şimdiye kadar 35 kişi çıkarıldı. 10 kişi tedavi altına alındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz