ABD ve Kanada kavruluyor! Yüzlerce ölüm vakası...

ABD ve Kanada kavruluyor! Yüzlerce ölüm vakası...
NotHaber

Kanada ve ABD'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar ölüm sayılarında patlama neden oldu. Son 5 günde Kanada'da en az 486 kişi hayatını kaybetti.  ABD'nin Oregon eyaletinde ise 63 kişi aşırı sıcaklardan öldü.

Küresel iklim değişikliği her geçen yıl etkisini daha da hissedilir şekilde gösteriyor. Kanada ve ABD’nin bazı bölgeleri son günlerde aşısı sıcaklarla boğuşurken sıcak hava dalgaları bölgede yüzlerce insanın ölmesine sebep oldu. Ayrıca bazı bölgelerde sıcağa bağlı orman yangınları çıktı.

KASABAYI BOŞALTTILAR

Kanada'nın British Columbia eyaletinde bu hafta hava sıcaklığı, daha önce hiç görülmedik bir düzeye yükseldi. 49,6 derece olarak ölçülen sıcaklık, rekor olarak kayda geçerken sıcak hava sonucu 5 günde tam 486 kişi hayatını kaybetti. Eyalet sınırları içerisindeki Lytton kasabasında yaşayan yaklaşık 250 kişi tedir amaçlı olarak tahliye edildi.

TRUDEAU'DAN TAZİYE MESAJI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, çoğu ileri yaşta olan kurbanların ailelerine başsağlığı dilerken, ölenlerin çoğunun, havalandırılmayan evlerde yalnız yaşadıkları bilgisi paylaşıldı.

Lytton Belediye Başkanı Jan Polderman ise çarşamba günü kasabada yangın çıktığını belirterek "Bütün kasaba yanıyor. İlk duman görülmesinden sonra aniden her yerde yangın çıkması tam 15 dakika sürdü" dedi.

ABD'DE DE ÖLÜM VAKALAR ARTTI

Sıcakların kavurduğu bir diğer ülke olan ABD’de de ölüm vakaları Oregon'da yoğunlaştı. Eyalet genelinde 63 kişi sıcak hava dalgası yüzünden yaşamını yitirirken Portland’ın da içinde olduğu Multnomah County’de cuma gününden beri 45 kişinin öldüğü kayıtlara geçti.

Yetkililer yüzlerce insanın da Aşırı sıcaklar yüzünden hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz