ABD ve AB “Türkiye” diyor

ABD ve AB “Türkiye” diyor
NotHaber

Batı’dan gittikçe uzaklaştığı öne sürülen Ankara için, hem Avrupa Birliği hem de ABD “İşbirliği istiyoruz” dedi.

Türkiye için “Batı’dan gittikçe uzaklaşıyor” denen bir dönemde, Avrupa Birliği’nden çarpıcı açıklamalar geldi. Almanya-Fransa Avrupa Birliği Bakanlar Kurulunun ortak bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı. Pek çok konuda görüş bildiren ortak açıklamada Türkiye ile olumlu ilişkiler ve iş birliği konusunda yer alan detaylar dikkat çekti. AB’nin lokomotif iki ülkesi, “Türkiye ile işbirliğini geliştirmeyi planlıyoruz” derken, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin düşürülmesi konusunda Ankara’nın istekli olmaya devam etmesini şart koştu.

YAPTIRIM ÇIKARAMADILAR

Brüksel, Doğu Akdeniz’de Yunan tezleri ve Güney Kıbrıs’ın istekleri doğrultusunda hareket ediyor. Atina ve Lefkoşa’nın tüm baskılarına rağmen Türkiye’ye AB yaptırımının çıkarılamaması, AB’nin Türkiye’ye bakışını ispatlar nitelikte.

BİZZAT BAŞKAN BİDEN İSTEDİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünkü Atina ziyaretinde ABD ile ilişkilere dair dikkat çekici açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Başkan Joe Biden’ın Türkiye ile daha iyi ilişkiler geliştirmek istediğini ve Washington yönetiminin bu yönde adımlar attığını dile getirdi. Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin ABD ve AB ile ilişkilerinin gelişeceğine dair ipucu niteliği taşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz