ABD ordusuna aşı zorunluluğu geliyor!

ABD ordusuna aşı zorunluluğu geliyor!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan askerlerinin yeni tip koronavirüse karşı aşılanmasını zorunlu kılacak. Başkan Biden,  karara tam destek vereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) , Amerikan askerlerinin yeni tip koronavirüse karşı aşılanmasını zorunlu kılıyor. Savunma Bakanı Lloyd Austin, birliklere gönderdiği bildiride, En geç eylül ortasına kadar aşının zorunlu olması için Joe Biden’ın onayını isteyeceğini söyledi. Austin, askeri birliklere, ihtiyaç duyulan aşı miktarının belirlenmesi ve hazırlıkların yapılması için talimat verdi. ABD İlaç ve Gıda Dairesinin Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısına eylülde tam onay vermesi bekleniyor.

BIDEN’DAN TAM DESTEK

Joe Biden yazılı bir açıklama yaparak söz konusu karardan memnuniyet duyduğunu ve karara tam destek verdiğini açıkladı. Biden, açıklamasında, "Bakan Austin'in, en geç eylül ortasına kadar Kovid-19 aşısını askerlerimiz için Zorunlu Aşılar listesine alma yönündeki kuvvetlerimize gönderdiği mesajına güçlü şekilde destek veriyorum." ifadesini kullandı.

ORDUNUN YARISI AŞILI

ABD ordusu, ABD silahlı kuvvetlerinin yaklaşık yarısının zaten tamamen aşılandığını söyledi. Şimdiye kadar 1 milyondan fazla Amerikan askeri iki doz Kovid-19 aşısı, 237 binden fazla asker ise tek doz aşı yaptırdı. Amerikan Donanmasının ise  yüzde 73 oranla en fazla aşılanma oranına sahip olduğu açıklandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz