ABD, DEAŞ üyesi diye yardım kuruluşu çalışanını öldürmüş

ABD, DEAŞ üyesi diye yardım kuruluşu çalışanını öldürmüş

Washnigton bir skandala imza attı. Afganistan’tan çekilirken DEAŞ üyesi diye bombalanan kişinin, bir Amerikan yardım kuruluşunun çalışanı olduğu belirlendi. “Bomba” yine tanımlanan cisimlerin de su bidonları olduğu ortaya çıktı. Bu saldırıda yok pahasına 7’si çocuk 10 kişi ölmüştü.

ABD, Afganistan'dan geçtiğimiz ay askerlerini çekerken "havalimanındaki birliklerini korumak için" hava saldırıları düzenlemişti. New York Times gazetesi çok çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı: Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında ABD'nin bir insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirdiği hava saldırısıyla ilgili kamera kayıtları üzerine yapılan araştırmada, hedef alınan Zemari Ahmadi'nin DEAŞ'a çalışmadığı ve de iddia edildiği gibi aracında patlayıcı taşımadığı sonucuna varıldı!

ELEKTRİK MÜHENDİSİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

ABD yetkilileri, saldırı düzenledikleri aracı kullanan kişinin kimliğini bilmediklerini kabul ederken, 43 yaşındaki Ahmadi'nin araca yüklediği ağır malzemenin "patlayıcı olabileceği" sonucuna varıldığına, ellerinde bu konuda kesin bir bilginin bulunmadığına dikkat çekildi. Daha da ilginci, DEAŞ üyesi sanılan Zemari Ahmadi'nin California merkezli bir yardım ve lobi grubu olan Nutrition and Education International’da (NEI) elektrik mühendisi olarak çalıştığı anlaşıldı!

MÜLTECİLERE GIDA YARDIMI YAPMIŞ

Kayıtlarda, saldırı günü Ahmadi'nin iş arkadaşları ile Kabil'de Taliban'ın kontrolü altındaki bir parkta bulunan mültecilere gıda yardımı dağıttığı ve öğleden sonra aracıyla arkadaşlarını aldığı yere bırakarak evine döndüğü tespit edildi. Ahmadi'nin iş arkadaşlarını bıraktığı noktada yanında getirdiği bidonlara su doldurarak araca yüklemesi, ABD'ye ait İHA kamera görüntülerinde "patlayıcı" olarak algılandı. NEI çalışanının evinin bahçesine giriş yaptığı sırada ABD'nin hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiği saldırıda, aynı aileden 7'si çocuk olmak üzere 10 sivil ölmüştü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz