ABD Başkanı’nın Taliban çaresizliği

ABD Başkanı’nın Taliban çaresizliği
NotHaber

Joe Biden’ın Afganistan’daki gelişmeleri takip ettiği toplantıda çekilen fotoğraf dünya gündemine oturdu. Son derece gergin ve yorgun görünen Biden’a sosyal medya üzerinden “çaresizlik” eleştirisi yöneltildi.

 

 

Dünya Afganistan'dan gelen gelişmelere kilitlenmiş durumda. Taliban 10 günde tüm ülkeyi ele geçirirken, ABD yönetimi tabiri caizse çaresiz kaldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan'daki son gelişmeleri ve ülkedeki Amerikalıların tahliyesiyle ilgili son durumu ele aldığı bildirildi. Toplantıdan medyaya yansıyan kare ise kısa sürede ülke gündeminin bir numaralı gündemi oldu. Kabil'deki diplomatlarına “tüm belgeleri yok edin” emri veren Washington önce personelini havalimanına taşıdı, sonra tahliye etti.

DURUMU KURMAYLARIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD başkanı Biden'ın tüm bu gelişmeleri takip ettiği toplantıdan gelen kare ise Washington'ın yaşadığı şoku gözler önüne seriyor. Biden'ın toplantıdaki hali kısa sürede ülkede bir numaralı gündem haline geldi. Son derece yorgun görülen Biden'a özellikle sosyal medya üzerinden “çaresizlik” eleştirisi yöneltildi. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, halen Camp David'de bulunan Biden, aralarında Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Mark Milley ve CIA Direktörü William Burns'ün de olduğu çok sayıda isimle video konferans üzerinden görüştü.

“5 BİN ASKER” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Görüşmede, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan'daki son gelişmeleri ele alan Biden, Kabil Büyükelçiliğinde ve bölgede bulunan Amerikalılar ile ABD'ye destek olan Afganların ülkeden tahliyesine yönelik operasyona ilişkin kapsamlı bir brifing aldı. Biden, dün “Kabil'deki Amerikalıların tahliyesi için ülkeye gönderilen asker sayısını 5 bine çıkarıyoruz” açıklamasını yapmıştı. Daha sonra bu görev için ilave 1000 asker gönderme kararı almıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz