ABD, Bagram'ı arkasına bakmadan kaçarcasına terk etmiş

ABD, Bagram'ı arkasına bakmadan kaçarcasına terk etmiş
NotHaber

Taliban ile anlaşıp Afganistan’dan çekilme kararı alan ABD birlikleri, ülkenin en büyük hava üssü olan Bagram’dan haber vermeden, kaçarcasına ayrılmış.

Afganistan’ın en büyük hava üssü olan Bagram’dan ABD birliklerinin haber vermeden ayrıldığı öğrenildi. Birliklerden geriye yüzlerce sivil ve askeri zırhlı araçla on binlerce paket hazır gıda kaldı. Associated Press’e konuşan Afgan komutanı Asadullah Kohistani, ABD’li askerlerin üsten Cuma günü sabaha karşı 03.00’de sessizce ayrıldığını söyledi. ABD askerlerinin üssü boşalttığının saatler sonra anlaşıldığını aktaran Kohistani, "Amerikalıların üsten ayrıldığına ilişkin bazı söylentiler duyduk ve nihayet sabah 07.00 civarında Bagram’dan ayrıldıklarını doğruladık." ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ BİR KEZ DAHA KENDİ ELLERİMİZLE İNŞA ETMELİYİZ”

NATO ve ABD’nin Afganistan’daki 20 yıllık varlığını takdir ettiğini belirten Asadullah Kohistani, ancak Afganların da adım atma zamanının geldiğini söyledi. Afgan komutan, "Sorunumuzu çözmeliyiz. Ülkemizi güvence altına almalıyız ve ülkemizi bir kez daha kendi ellerimizle inşa etmeliyiz." dedi.

“TALİBAN’A KARŞI ÜSSÜ ELİMİZDE TUTACAK GÜCÜMÜZ VAR”

Kohistani, Afgan ordusunun Taliban’a karşı üssü elinde tutabilecek güce sahip olduğunu vurguladı. Afgan ordusunun stratejik bölgelere odaklandığını ifade eden Kohistani, Taliban tarafından kontrolü ele geçirilen bölgeleri geri alacaklarını söyledi.

ABD yönetimi, 29 Şubat 2020 tarihinde Taliban ile anlaşmaya varmış, 1 Mayıs 2021 tarihinde Afganistan'dan tamamen çekileceği konusunda mutabık kalmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz