ABD Afganistan’daki yenilginin üstünü Irak’ta örtmeye çalışıyor

ABD Afganistan’daki yenilginin üstünü Irak’ta örtmeye çalışıyor

Amerika, Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine 150 askeri araç teslim etti. Teslimat, Erbil’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Envantere giren araçlar arasında zırhlı araç, kamyon, yakıt ve su tankerleri yer aldı.

2001’de terör gerekçesiyle işgal ettiği Afganistan’da geçtiğimiz ay Taliban’a yenik düşen ABD, Irak’taki stratejik varlığını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Washington öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon bu bağlamda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine askeri yardımda bulundu. Koalisyon güçleri, Erbil'de düzenlenen törenle Peşmerge’ye 150 askeri araç teslim etti.

26 TEMMUZ’DA 70 ARAÇ VERİLMİŞTİ

Peşmerge güçlerinin envanterine giren araçlar arasında 50 Hummer zırhlı aracın yanı sıra kamyon, yakıt ve su tankerleri de yer aldı. ABD, koalisyon güçlerine 26 Temmuz'da da 70 civarında yeni araç vermişti. Törende sergilenen araçlar arasında Humvee türü zırhlı araç, tanker ve askeri kamyonlar olduğu görülmüştü. Söz konusu yardımın, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin "terör örgütü DEAŞ ile mücadele için ABD'li askerlerin Irak'taki varlığına ihtiyaç kalmadığını" söylemesinin ardından gelmesi dikkati çekmişti.

“KAOS GETİRDİ” DİYE ELEŞTİRİLİYOR

ABD, 2001’deki Afganistan harekatının ardından 2003’te de Irak’a asker yığmıştı. Bu süreçten sonra ülkede kaos ve iç çatışmaların daha da artması, dünya kamuoyunda Washington yönetiminin faaliyetleriyle ilişkilendirilerek yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz