96 yaşındaki kaçak Nazi sekreteri yakalandı

96 yaşındaki kaçak Nazi sekreteri yakalandı

Almanya’da 11 binden fazla cinayete yardım etmekle yargılanan 96 yaşındaki Nazi sekreteri Irmgard Furchner, duruşmaya gelmedi. Adeta buhar olup uçan kadın, kayıplara karıştı Furchner, onlarca yıl aradan sonra Nazi Almanya’sıyla bağlantılı suçlardan yargılanan ilk kadın olacaktı.

Almanya, polislerin elinden kaçan 96 yaşındaki Nazi sekreteri konuşuyor... Bir Nazi toplama kampı komutanının sekreteri olarak çalışan 96 yaşındaki Irmgard Furchner, bugün Kuzey Almanya'da binlerce mahkûmun öldürülmesine yardım ve yataklık etmekten yargılanacaktı. Ancak tüm ülke kadının 11 binden fazla cinayete yardım etmekten yargılanmasını beklerken akılalmaz bir haber geldi: Mahkeme yargılayacağı mahkumu bir türlü bulamadı! Irmgard Furchner adeta buhar olur uçarak kayıplara karıştı! Bir süre kaçak kalan kadın daha sonra polisler tarafından yakalandı.

POLONYA’DA FAALİYET GÖSTERİYORDU

Nazi işgali altındaki Polonya'daki Stutthof kampında çalışmaya başladığında henüz 18 yaşında olan Irmgard Furchner, onlarca yıl aradan sonra Nazi Almanya’sıyla bağlantılı suçlardan yargılanan ilk kadın olacaktı. Bakımevinde yaşayan Furchner, iddia edilen suçlar sırasındaki yaşı nedeniyle Hamburg'un kuzeyindeki Itzehoe bölge mahkemesinin çocuk dairesinde hakim önüne çıkacaktı. Furchner, 11 bin 412 cinayete yardım ve yataklık etmekle ve 18 cinayete teşebbüste suç ortaklığıyla suçlanıyor.

“MASABAŞI İŞLERLE UĞRAŞTI” İDDİASI

Furchner davasındaki savcılar, Adolf Hitler'in ana silahlı gücü SS'de bir binbaşı olan kamp komutanı Paul Werner Hoppe'un baş sekreterinin orada meydana gelen toplu katliamlara katkıda bulunup bulunmadığını, bulunduysa bunun ölçüsünü araştırıyor. Kadının avukatları ise masa başı işlerde çalıştığını savunarak cinayetlerle ilgisi olmadığını savunuyor.

KAYIP NAZİ SEKRETERİ YAKALANDI

Bild gazetesinin haberinde, Quickborn kentindeki bir yaşlılar yurdunda kalan Furchner’ın bu sabah Norderstedt merto istasyona gitme hedefiyle yalnız başına bir taksiye bindiği ancak daha sonra izinin kaybolduğu kaydedildi. Haberde, yapılan aramada bir caddede yürürken yakalanarak karakolda sorguya alındığı bilgisi paylaşıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz