16 milyonu çocuk olmak üzere 35 milyon kişi açlıktan ölecek!

16 milyonu çocuk olmak üzere 35 milyon kişi açlıktan ölecek!
NotHaber

Birleşmiş Milletler yetkilisi Prof. Dr. Hilal Elver, dünyada şu anda 821 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta zorlandığını söyledi. “35 milyon kişi açlıktan ölmek üzere ve ölecek” diyerek bu kişilerin 16 milyonunu çocukların oluşturduğunu söyledi.

Dünyada nüfus ve savaşlar arttıkça, açlık sorunu daha da derin bir hal alıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Prof. Dr. Hilal Elver, küresel iklim değişikliği, ekonomik buhranlar, siyasi istikrarsızlık, Salgın hastalıklar ve çatışmaların dünya çapında beklenen gıda krizini erkene aldığını belirterek şu anda 821 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta güçlük çektiğini, 35 milyon kişinin de açlıktan öldüğü veya ölmek üzere olduğunu söyledi.

150 MİLYON ÇOCUK YETERSİZ BESLENİYOR

Batılı ülkelerin Afrika’nın verimli tarım arazilerini satın alması, kıtlığa karşı geliştirilmesi gereken acil eylem planları, yeni tarımsal üretim politikaları ve Türkiye’yi bekleyen riskler hakkında konuşan Dr. Elver, “Gıda krizinin en somut yaşandığı 55 ülke veya bölgede 5 yaş altı 16 milyon çocuğun durumu çok kritik. 16 milyon çocuk öldü ölecek. Dünya genelinde 150 milyon çocuk ise beslenme yetersizliğinden muzdarip” diye konuştu.

KORONAVİRÜS TEMEL ETKENLERDEN BİRİ

İklim krizi, çatışmalar, savaşlar, artan eksilen ekonomik durumlar, para piyasalarındaki fiyat dalgalanmaları gibi durumların gıda krizini tetikleyen en önemli nedenler olduğunu ifade eden Elver, 2019 yılı sonunda başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da önemli bir faktör olarak bu etkenler arasına yerleştiğini kaydetti. BM yetkilisi, en kötü krizi yaşayan ülkeler arasında Güney Sudan, Yemen, Somali, Afganistan, Suriye, Demokratik Kongo ve Haiti’nin öne çıktığını vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz