İstanbul’da toplu ulaşım çilesi manzaraları!

NotHaber

Hafta sonu tramvay ve metro hatlarında çıkan arızalar yolcuları canından bezdirdi. Bir başka noktada ise İstanbul kartlarını yenilemek isteyen vatandaşlar kuyrukta saatlerce beklemekten şikayetçi oldu.

İstanbul’da toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmek adeta kabusa dönüştü. İETT otobüslerinin arızalanarak yolda kalmasına bir de raylı sistemler eklendi. Hafta sonu yaşanan arızalar vatandaşı adeta canından bezdirdi. İlk arıza M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattında yaşandı. Arıza nedeniyle yolcular istasyonda 1 saat yeni metro bekledi. Evine metro yerine otobüsle gitmek isteyen vatandaşlar İETT ek otobüs seferi koymayınca vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

TRAMVAY HATTINDA DA ARIZA YAŞANDI

İkinci arıza ise T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nda meydana geldi. Elektrik kablolarında çıkan arıza nedeniyle seferler yapılamadı. Vatandaşlar saatlerce beklemesine rağmen tramvay gelmedi. Arıza 8 saat sonra giderildi. Aynı hatta 20 Eylül günü de arıza olmuş, vatandaşların çilesi cep telefonu kameralarına yansımıştı.

VATANDAŞ İSTANBUL KART KUYRUĞUNDAN ŞİKAYETÇİ

Bir başka mağduriyet ise İstanbul Kart kuyruğunda yaşandı. Yolculuk ettikleri elektronik kartlarını yenilemek isteyen vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekledi. Bazı öğrenciler 1,5 saat beklediklerini, kart veren veznelerde sadece iki kişinin çalıştığını söyledi. Sıranın yavaş ilerlemesini anormal karşılayan bir öğrenci, “Bu kadar beklememize gerek var mıydı bilmiyorum? Umarım beklediğimize değer. En azından kartımızı alabiliriz” diyerek sırada neredeyse 100 kişinin olduğunu söyledi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz