Komşu’nun turizm gelirleri çakıldı

Komşu’nun turizm gelirleri çakıldı
NotHaber

Yunanistan’ın turizm gelirleri 2020’de 2019’a göre yüzde 76,5 azaldı. Seyahat trafiğinde düşüş yüzde 86 oldu. 2021 yılı da iyimserlikten uzak bir tabloda

Döviz gelirinde aslan payını turizm üzerinden sağlayan Yunanistan’da Koronavirüs salgınının bedeli ağır oldu. Ülkede 2020 yılı turizm kaynaklı gelirleri salgınının etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 76,5 azaldı. Yunan Merkez Bankası, 2019’da 18,17 milyar euro seviyesinde olan turizm gelirinin geçen yıl 4,28 milyar euro’ya düştüğünü aktardı. 2020’nin aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre seyahat hizmetlerinde yüzde 88,6, seyahat trafiğinde ise yüzde 86 düşüş yaşandığı ifade edildi.

RUSLAR GEMİLERİ YAKTI

Son 11 ay dikkate alınarak elde edilen verilere göre ülkenin en büyük turizm pazarları arasında başı çeken ülkeler mercek altına alındı. Buna göre; Rusya’dan yüzde 96,9, ABD’den yüzde 93, Fransa’dan yüzde 66,3, Almanya ve İngiltere’den ise toplamda yüzde 61,4’e varan oranlarda turist sayısında azalma kaydedildi.

TÜRKLER’İN DE GÖZDESİYDİ

Yunan medyasında yer alan yorumlarda, Kovid-19'un üçüncü dalgası ve dünya genelinde aşılama programlarında gözlenen gecikmeler nedeniyle, ekonomisi büyük oranda bu alana bağlı olan ülkenin bu yılki turizm tablosunun da iyimserlikten uzak bir görünüm sergilediği ve yazın da böyle devam edeceği öngörüldü. Pandemiden önce Yunan adaları, Türk turistlerin de gözde tatil noktalarından biriydi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz