Kalfa ve işverene mesleki eğitim müjdesi!

Kalfa ve işverene mesleki eğitim müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesleki eğitimi güçlendirmek ve genç işsizliği azaltmak için kalfa ve işverenleri yakından ilgilendiren iki müjde birden verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesleki eğitim alan öğrencilere ve işverenlere iki müjde birden verdi. Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin daha fazla artırılması ve işsizlik oranın azalması için 2 yeni düzenleme yaptıklarını belirten Erdoğan, “İlk mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. İkinci olarak mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerimizin ücretlerini de artıyoruz. Son sınıfa kalfa olarak devam eden öğrenciler, asgari ücretin üçte biri kadar değil yarısı kadar ücret alacak. Gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacağız” diye konuştu.

ERDOĞAN: 1000 OKULA 1 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'ne katılan Erdoğan, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Projeyi mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Bu projeyle, belirlenen okullara 1 yılda 1 milyar lira yatırım yaptık. Proje kapsamında, 1000 okula 1000 kütüphane kazandırmanın yanı sıra toplam 10 bin akıllı tahta ve 1000 fizik kimya biyoloji laboratuvarı kurduk. Ayrıca mevcut mesleki alan laboratuvarı ve atölyelerini güçlendirdik. Bu okullarımızın döner sermaye kapsamındaki üretimlerini artırmak için 544 yeni atölye, laboratuvar kurduk, 282 atölyeyi de güncelledik. Proje dahilindeki 1000 meslek okulumuzun bakım ve onarımlarını da yaparak eksiklikleri giderdik” diye bilgi verdi.

“24 İLDE 50 AR-GE MERKEZİ AÇILACAK”

1000 okul projesinin yanı sıra 24 ilde mesleki ve teknik eğitim veren okullara 50 Ar-Ge merkezi kurduklarını da ifade eden Erdoğan, “Öğretmen ve öğrencilerimizin yeni ürünler tasarlaması ve bu ürünlerin fikri mülkiyet haklarını alarak ekonomik bir değere dönüştürülmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Ar-Ge merkezlerini son derece önemli buluyoruz. Ar-Ge merkezleri ile öğrencilerimiz hem fikirlerini somutlaştırma fırsatı bulacak hem de okullarından başlayarak ekonomimize katkı sunacaklardır. Yine bu merkezler vasıtasıyla öğrencilerimizin mesleki becerileri artarken, yeni teknolojilerin takip edilmesi de kolaylaşacaktır. Güçlenen altyapısı, gelişen imkanları, modern Ar-Ge merkezleri, vizyoner ve yetkin eğitimci kadrosu ile bu okullarımız yeni çekim merkezleri olacaktır” şeklinde konuştu.

“3600 EK GÖSTERGE SÖZÜNÜ BİZ VERDİK”

Kadro tahsisinde en büyük payı eğitime verdiklerini ifade eden Erdoğan, “713 bin 625 öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Önceki ay 20 bin öğretmenimizi göreve başlatmanın mutluluğunu yaşadık. 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı umuyoruz. Bunun üzerine çok spekülasyonlar yapılıyor. Ana muhalefet partisi lideri 'Bu sözü biz verdik falan' Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız. Bizim için aslolan öğretmenlerimizin huzuru, refahı ve motivasyonudur” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz