İstanbul’da balık fiyatları ne kadar?

İstanbul’da balık fiyatları ne kadar?
NotHaber

Bereketli başlayan balık avı sezonu sonrasında vatandaşların merak ettiği “İstanbul’da balık fiyatları ne kadar?” sorusunu İstanbul balıkçılar esnaf odası başkanı yanıtladı.

Denizlerde av sezonunun açılmasının ardından vatandaş ‘İstanbul’da Balık Fiyatları ne kadar?’ sorusu merak ediyor. Bu soruya yanıtı İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün verdi. Gün, bu yıl balığın bol olduğuna dikkat çekerek hamsi, mezgit, istavrit, palamut ve tekir gibi balıkların tezgahları doldurduğunu söyledi.

İstanbul Balık Fiyatları hakkında bilgi veren Gün, “Tezgahlarda her çeşit balık var. Hamsi, mezgit, istavrit, palamut, tekir bol. Bu sene tezgahlardan balık eksik olmayacak. Balık fiyatları oldukça iyi. Şu anda hamsinin kilogramı 20, istavritin 20-25 lira arasında. Kalkanın fiyatı ise gramajına göre 150-200 lira arasında değişiyor. Hava şartlarının iyi gitmesi ve balığın artmasıyla birlikte fiyatlar düşecek. Tezgahlarda en pahalı balık ise ıstakoz. Istakozun fiyatı şu anda 800 lira ve çeyrek altınla yarışıyor. Ayrıca jumbo karidesin kilogram fiyatı da 350-400 lira arasında” dedi.

“MÜSİLAJ TEMİZLENDİ, BALIKLARDA SORUN YOK”

Marmara Denizi'nde geçtiğimiz yaz ortaya çıkan müsilajın devlet tarafından başarıyla temizlendiğini hatırlatan Gün, “Şu anda deniz temiz ve balık avlanmaya uygun halde. Hiçbir sorun yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sağlıklı deniz ürünlerini tüketebilirler” diye konuştu.

SARI YAPRAK: PALAMUTUN BU SENE BOL OLACAK

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı esnafı Erkan Sarıyaprak da sezonun bereketle başladığını belirterek “Balıktan gayet memnunuz. Hamsi, istavrit bol geliyor. Şu anda palamut az geliyor ama onun da bollaşmasını bekliyoruz. Bu sene bol bol balık yiyeceğiz. Vatandaşın ilgisi de oldukça iyi. Son iki haftada bir hareketlilik var. İnsanlar mevsiminde balık yemeliler. Şu anda hamsi, palamut ve istavritin mevsimi” dedi.

“İSTANBULLU BU YIL BALIĞA DOYACAK”

Esnaf Erdoğan Gün de balık sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların balığa olan ilgisinin arttığını belirterek, "Bu hafta vatandaşların balığa ilgisi daha da arttı. Balık da artmaya başladı. Bu sene İstanbullu balığa doyacak." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz