Balıkçı tezgahında istavrit fiyatı dip yaptı! İstavrit fiyatı ne kadar?

Balıkçı tezgahında istavrit fiyatı dip yaptı! İstavrit fiyatı ne kadar?
NotHaber

Denizdeki bereket balıkçı tezgahlarına yansıdı. Balıkların arasında İstavrit fiyatı en çok düşen balık oldu.

Karadeniz'de son yılların en bereketli balık sezonu yaşanıyor. Denizdeki bereket Samsun'daki balık tezgahlarına da yansıdı. İstavritin kilosu da 8 TL'ye kadar düştü. Av yasağının kalktığı ilk gün istavritin kilosu 25 TL’ydi. İstavritin yanı sıra Mezgit ve Barbun da balıkçıların yüzünü güldürdü.

MEZGİT VE BARBUNDA DA BOLLUK VAR

Balığın geçen yıla göre bu yıl daha bol olduğunu vurgulayan balıkçı Ayhan Liman, “Fiyat olarak en uygun balığımız istavrit. Kilosu 8 lira, bu yıl çok bol çıktı. Mezgitin fiyatı 10 ve 20 lira arasında değişiyor. Bunlar iri ve ince olduğu için fiyatları o yüzden farklılık gösteriyor. Barbun da bu yıl bol çıktı, onun da kilosu 20 lira” dedi.

HAMSİ FİYATI KAÇA DÜŞER?

Diğer balıkların fiyatları hakkında da bilgi veren Liman, “Levrek, çupra, somon gibi kültür balıkları da var. Palamudun durumu ise havaya göre değişiyor. Bugün hiç gelmedi. Yerli Hamsi için şu anda hava biraz sıcak gidiyor. Bu ay sonu, ekim ayı içerisinde bollaşacağını düşünüyoruz. Şu an tezgahta olan hamsi Zonguldak'tan geliyor, fiyatı 20 lira. Yerli hamsi çıkınca fiyatı 7-10 lira aralığına kadar düşer” diye konuştu.

ÇİNEKOP’UN FİYATI 15 TL’YE KADAR DÜŞEBİLİR

En çok istavrit, mezgit ve barbunun satıldığını belirten Liman, sezonun ilerleyen aylarında çinekopun da bol olmasını tahmin ettiğini ifade ederek “Ay sonuna doğru hangi balığın bol, hangisinin daha az olacağını daha doğru tahmin edebileceğiz. Havaların soğumasıyla da daha da bol balık olacaktır. Bu yıl Palamut az, hamsiyi bekliyoruz. Çinekop, sarıkanat bol olabilir, fiyatı da 15 liraya kadar düşebilir. Çünkü sabah 2-3 kasa geldi ve bitirdik. O da çok tercih ediliyor. Geçen yıl balıkta sıkıntı yaşamıştık ama bu yıl daha iyi durumdayız" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ HANGİ BALIKLARI TERCİH EDİYOR?

Balık almaya gelen vatandaşlardan Züleyha Altınsoy ise “Balığı torunlarıma alıyorum. Torunlar her şeyden önemli. Onlar için çeşitli balıklar alıyorum. Özellikle barbunu seviyorlar, küçük de olsa alacağım" dedi. Selahattin Sözen, taze balıkla beslenmeye özen gösterdiğini belirterek “Bugün tercihimiz mezgit. Gayet diri duruyor. Gerçi tüm balıklar iyi görünüyor ama mezgiti sevdiğimiz için bugün bunu tercih ettik. Palamut da seviyoruz ama şu an tezgahta yok. Gelince onu da alabiliriz" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz