Erdoğan ve Biden’ın hedefi 100 milyar dolar!

Erdoğan ve Biden’ın hedefi 100 milyar dolar!
NotHaber

ABD’li iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile mutabık oldukları ikili ticaret hacmi hedefinin 100 milyar dolar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York temasları sürüyor. Erdoğan Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından ABD iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, ikili ticaret hacminin yıl sonunda 25 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirterek “Siz, iş insanlarımızla birlikte salgın sonrası dönemi doğru şekilde değerlendirmemiz halinde 100 milyar dolar hedefimize rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

“ABD’NİN TÜRKİYE’DE 13 MİLYAR DOLAR DOĞRUDAN YATIRIMI VAR”

ABD ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinde karşılıklı yatırımların önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “2021 yılının Haziran ayı itibariyle Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikalı şirket sayısı bin 971'e ulaştı. Amerika'nın Türkiye'deki doğrudan yatırımları 13 milyar doları buldu. Türk yatırımcıları da Amerika'da 7,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaptı. Uygun maliyet ve geniş üretim imkanları, iyi eğitimli iş gücü ve modern lojistik altyapısıyla Türkiye, küresel ticarette giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Ülkemiz salgın dönemi boyunca küresel tedarik zincirlerinin güvenilir bir halkası olduğunu göstermiştir. Salgın döneminde sadece sağlıkta değil, üretim, lojistik, kamu güvenliği, istihdam, sosyal destekler alanlarında da ülkemiz pozitif yönde ayrıştı” diye bilgi verdi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAPTIRACAK TEK GENCİMİZ YOK!

Erdoğan, iş adamlarından sonra Yeni Türkevi'nde TÜRKEN Vakfı heyetini kabul etti. Burada yaptığı konuşmada gençlere seslenen Erdoğan, “İster DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz, tek bir evladımız yoktur. Sizler asla sıradan bir ülkenin, sıradan bir milletin evlatları değilsiniz, hepiniz de tarihiyle, birikimiyle, vicdanıyla, değerleriyle, mağdur ve mazlumlara sahip çıkmasıyla maruf, necip bir milletin evlatlarısınız” dedi.

Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında olduğunu belirten Erdoğan, “Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin ülkemize, milletimize ve elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır” diye konuştu.

“NEW YORK ÖĞRENCİ YURDUNUN İNŞASI BİR AN EVVEL BİTMELİ”

Eğitim hayatının salgın nedeniyle kesintiye uğrasa da öğrencilerin barınma ve burs desteği gibi ihtiyaçlarında değişiklik olmadığını söyleyen Erdoğan, vakıf üyelerine teşekkür ederek “Sağladığınız imkanlar sayesinde onlarca kardeşimizin kaygılarını giderdiniz. Türkiye'nin 2014 yılından bugüne 5 farklı eyaletteki 8 merkezde 500'ü aşkın öğrenciye hizmet sunması gerçekten takdire şayandır” şeklinde konuştu. Erdoğan, sürecini yakından takip ettiği New York'taki yurdun da bir an evvel tamamlanarak Türk ve yabancı öğrencilere hizmet vermeye başlayacağına inandığını belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz