Erdoğan, milli elektrikli lokomotif için tarih verdi

Erdoğan, milli elektrikli lokomotif için tarih verdi
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli elektrikli lokomotifin üretim tarihini açıkladı. Milli elektrikli hızlı tren için de prototip aşamasında olunduğunu söyledi.

Milli elektrikli Tren Lokomotifinin üretimine önümüzdeki yıl başlanacak. Demiryolu endüstrisindeki bu önemli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu.

BAŞKA HANGİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ÜRETİLECEK?

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuşan Erdoğan lokomotif ve tren üretimindeki yatırımların meyvesini verdiğine dikkat çekerek “Raylı sistem araçları üreten firmalarımızı tek bir çatı altında toplayarak önemli bir atılım yaptık. Milli elektrikli tren setimizi geliştirdik. Önümüzdeki yıl milli elektrikli lokomotifimizin üretimine başlıyoruz. Hızlı tren tasarımını tamamladık, prototip üretimi safhasındayız. Aynı şekilde metro, banliyö, tramvayda da üretebilecek hale gelmek üzereyiz” diye konuştu.

DENİZ YOLUNUN TİCARİ HACMİ SON 7 AYDA 158 MİLYAR DOLAR

Dünya ticaretinin yüzde 90'ının deniz yoluyla yapıldığı bilgisini veren Erdoğan, Türkiye'nin dış ticareti içinde deniz yolunun payını 4 kat arttığını söyledi. Sadece bu yılın ilk 7 ayında deniz yolu ile yapılan dış ticaret hacminin 158 milyar doları bulduğunu belirten Erdoğan, Kanal İstanbul’un Türkiye’nin deniz taşımacılığındaki en büyük proje olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL KAZISI BAŞLAYACAK

İstanbul Boğazı'nın artan yük ve yolcu trafiğini taşıyamaz hale geldiği kaydeden Erdoğan, “Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul, enine boyuna konuşulmuş, tartışılmış, gereken hazırlıkları yapılmış ve nihayet fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Sazlıdere Köprüsü, Kanal İstanbul'un ilk somut adımıdır. Bunu, ihalesi ve yer teslimi yapılarak inşasına başlanan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Köprüsü izlemiştir. Proje kapsamındaki diğer işleri de belli bir plan dahilinde bu şekilde hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Kanalın kazısına da programdaki plana göre başlayacağız” dedi.

Türkiye’nin 19 yılda ulaştırma ve haberleşme alanına 1 trilyonluk kamu yatırımı yaptığını belirten Erdoğan, gelecek dönemlerde de bu yatırımların katlanarak devam edeceğini açıkladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz