Enerji bakanı açıkladı: Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında fedakârlık yapıyoruz!

Enerji bakanı açıkladı: Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında fedakârlık yapıyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ‘Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında fedakârlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz’ dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyada yaşanan Enerji krizini “30 yıldır bu sektördeyim, ben böyle bir şey görmedim” sözleriyle tanımladı.

FATİH DÖNMEZ: BÖYLE BİR ENERJİ KRİZİ GÖRMEDİM

Enerji krizi nedeniyle artan fiyatları fedakârlık yaparak Türkiye’deki kullanıcılara en az şekilde yansıttıklarını ifade eden Bakan Dönmez, bundan sonra da uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Teknik altyapı olarak herhangi bir sorun yok dedi, kuraklık nedeniyle elektrik üretim bir miktar azalma olduğun belirtti.

“DEVLET 52 MİLYAR TL VERGİDEN VAZGEÇTİ”

NTV’de bir programa konuk olan Dönmez, bu yıl petrolün varil fiyatının 80 doların üzerinde olduğunu, Avrupa'da üretimin azaldığını, bu durumun fiyatların yükselmesine neden olduğunu açıkladı. Dönmez, devletin akaryakıt vergisinden 52 milyar lira fedakârlık yaptığını hatırlattı, fiyat artışını engelleyen eşel mobil sisteminin de devrede olduğunu bir kez daha vurguladı.

ERDOĞAN: ENERJİ FİYATLARINI KONTROL ETMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Konuyla önceki gün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, enerji fiyatlarını etkileyecek uluslararası kontratları, Türkiye lehine en yüksek avantajları sağlayacak şekilde yapmak için yoğun gayret içinde olduklarını hatırlatarak, “Dünyada emtia fiyatları başta olmak üzere, maliyetleri etkileyen her şeyin, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülmedik düzeyde arttığı bir süreçte, biz ülkemizin en az sıkıntıyla bu dönemi atlatması için çalışıyoruz. Ülkenin de dünyanın da özellikle gerçeklerinden bihaber olanların kürsüden söyledikleri sözlerin ne bu tabloya bir faydası ne de herhangi bir anlamı vardır. Onlar konuşur biz hizmet ederiz, eser üretiriz, sorun çözeriz, yeni hedefler ve vizyonlar ortaya koyarız” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz