Çip krizi bir şirketi daha vurdu

Çip krizi bir şirketi daha vurdu

Mazda, yarı iletken çip tedarikinde yaşanan krizden etkilenen şirketler arasına girdi. Şirket, iki fabrikasında üretimi durduracak.

Küresel çip krizinin otomotiv sektöründe meydana getirdiği sıkıntılar devam ediyor. Japon otomobil üreticisi mazda Motor, yarı iletken çip tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı.

ÜRETİME 10 GÜN ARA VERECEK

Hiroişma merkezli Mazda, elektronik ve otomobil üretim piyasalarını sarsan yarı iletken çip tedarik krizi nedeniyle otomobil üretimini durdurmaya karar verdi. Japon firma, ülkenin batısında bulunan iki fabrikasında üretime 10 günlüğüne ara verecek.

Yaz aylarında da üretimi kısa süreliğine durduran Mazda, bu ayki durdurma sonrası Mart 2022 tarihinde sona erecek mevcut mali yılda toplam üretimini 100 bin araç kadar düşüreceğini açıkladı.

KÜRESEL ÖLÇEKTE 7 MİLYONLUK DARALMA

Yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle bu yıl araç üretiminde 7 milyonun üzerinde azalma olması bekleniyor. Sektöre darbe vuran bu gelişmenin 210 milyon doları bulacağı tahmin edilirken, mayıs ayında ise üretimde 4 milyon araçlık bir kayıp olması öngörülüyordu.

Öte yandan otomotiv sektöründe başlayan kriz, çip kullanımına muhtaç 160’tan fazla sektöre de etki ederek küresel bir sorun haline geldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz