Otomotivde çip krizi: 210 milyar dolar

Otomotivde çip krizi: 210 milyar dolar

Kovid19 salgınının oluşturduğu ekonomik sıkıntılar çip üretimini de etkiledi. Çip üretiminin durma noktasına gelmesi ise otomotiv sektörüne zor günler yaşatıyor.

Dünya, Kovid19 salgınının açtığı yaraları sarmaya çalışırken otomotiv sektörü bir çıkmazın içerisine düştü. çip üretimindeki yetersizliğin otomotiv sektörüne maliyetinin 210 milyar doları bulması bekleniyor.

ÇİP ÜRETİMİ DURMA NOKTASINA GELDİ

Salgın döneminde otomobil satışlarının düşmesi, çip üretiminin de azalmasına neden oldu. Ekonominin yeniden toparlanmasıyla otomobil satışlarında yaşanan artış, otomobil üretiminin de artmasını gerektirdi. Ancak durma noktasına gelen çip üretimi, otomotiv sektörünün taleplerini karşılamaya yetmiyor.

ÜRETİMDE 7 MİLYONLUK DARALMA

Yaşanan çip sıkıntısı nedeniyle bu yıl araç üretiminde 7 milyonun üzerinde azalma olması bekleniyor. Sektöre darbe vuran bu gelişmenin 210 milyon doları bulacağı tahmin edilirken, mayıs ayında ise üretimde 4 milyon araçlık bir kayıp olması öngörülüyordu.

Öte yandan otomotiv sektöründe başlayan kriz, çip kullanımına muhtaç 160’tan fazla sektöre de etki ederek küresel bir sorun haline geldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz