Babacan, fahiş fiyatların nedenini açıkladı!

Babacan, fahiş fiyatların nedenini açıkladı!
NotHaber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuk olduğu bir televizyon programında fahiş fiyatların nedenini açıkladı.

 

 

Hükümetin Fahiş fiyatlardan 5 Zincir Marketi sorumlu tutması, fiyat denetimi için marketlere müfettiş göndermesinin yankıları sürüyor. Bir televizyon programına konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, fiyatların yüksek oranda artmasını özellikle tarımdaki girdi maliyetlerinin yükselmesi olduğunu söyledi. Tarımsal üretimde kullanılan pek çok ürünün yurt dışından ithal edildiğini belirten Babacan, bu ürünlerin fiyatının dolara endeksli olduğunu hatırlattı.

“FİYAT TARIMSAL ÜRETİMDE ARTTI”

Türkiye’deki tarımsal üretimde kullanılan kalemlerdeki artışı tek tek anlatan Babacan, “Türkiye’deki fahiş etiketlerin, yüksek fiyatların temel sebebi gıda üretimindeki maliyetler. Bugün tarımdaki en önemli girdi olan gübrenin fiyatı yüzde 100, 150, 200 oranında artmış durumda. Tarımda kullanılan zirai ilaçlar tamamen dövize bağlı. Fiyatlar kurdan da fazla arttı. Elektrik fiyatları sadece son üç yılda yüzde 168 arttı. Mazot, yem ve tohum fiyatları arttı. Tarımsal üretimin tamamında fiyatlar en az döviz kuru kadar arttı hatta döviz kurundan daha fazla artan girdi maliyeti var” dedi.

“HÜKÜMET HEDEF ŞAŞIRTIYOR”

Hükümetin 5 büyük zincir marketi sorumlu tutmasını hedef şaşırtma olarak nitelendiren Babacan, “Bu marketler indirim marketleri ve esnaf bu marketlerden bazı ürünlerde büyük indirim yaptığı için şikayetçi. Vatandaş hayat pahalılığından şikayet ediyor. Vatandaşla marketleri karşı karşıya bırakalım. Biz aradan çekilelim, iki üç hafta bu gitsin bakalım, ondan sonrasını düşünürüz. Yaptıkları tamamen bu” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz