5G teknolojisi yerli olacak!

5G teknolojisi yerli olacak!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 5G teknolojisinin yerli imkanlarla yakın zamanda hizmete gireceğini duyurdu.

Türkiye’nin 5G teknolojisi yerli olacak. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, yakın zamanda 5G teknolojisinin ticarileştirilip milletin hizmetine sunacaklarını açıkladı. Memleketi Erzincan’da kendi adını taşıyan üniversitenin akademik yıl açılış törenine katılan Yıldırım, “5G teknolojisini de yerli yapıyoruz. İlk defa 5G teknolojisi dışarıdan almadan biz yapacağız” diye konuştu.

5G TEKNOLOJİSİ NE GİBİ YENİLİKLER GETİRECEK?

5G teknolojisi iletişim değil, iletişimin çok ötesinde bir şey olduğunu belirten Yıldırım, “5G'de neler var? Neler yok, aklınıza gelen her şey var. 5G teknolojisinde Akıllı Evler, akıllı arabalar, sürücüsüz arabalar, büyük veri, big data diye bir şey var. Büyük verinin analiz edilmesi gerek. İnsan gerek toplum gerekse kent davranışlarının ihtiyaçlarının belirlenmesi adrese teslim bir şekilde yapılabilecek. Robot teknolojileri artırılmış gerçeklik, siber güvenlik her şey 5G ile mümkün olacak” şeklinde bilgi verdi.

GENÇLERE ‘5G FIRSATINI DEĞERLENDİRİN’ MESAJI

Yeni nesil iletişim teknolojisi 5G’yi gençlerin mutlaka değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Bugün bildiğimiz mesleklerin yarısı önümüzdeki 15 sene içinde yok olacak. Ama bir o kadar yeni meslekler olacak. O meslekler ne alın terinden daha ziyade akıl terine ihtiyaç gösteren meslekler olacak. Yani çok büyük sermayelere ihtiyacımız olmayacak sadece akıl, bilgisayar ve internet bağlantısı. Bunu da sağlamak bizlerin görevi gerisi size ait” dedi.

YURT KAPASİETSİ YETERLİ ANCAK SALGINDAN DOLAYI YIĞILMA VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı Yurt Sorunu iddiasını da değerlendiren Yıldırım, “Son 20 yılda öğrenci sayısının 1,5 milyondan 8,4 milyona çıktı. Yurt kapasitesi arttı ancak pandemi nedeniyle yığılma oldu. Salgına rağmen yurt yapım inşaatları tüm hızıyla devam etti. Türkiye 1 milyonun üzerindeki yatak kapasitesiyle dünyada bir numara. Başka ülkede böyle bir kapasite yok” dedi.

“OTEL KONFORUNDA YURTLAR İNŞA ETTİK”

Eskiden odalarda en az 6 yatak olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Biz bunu 3 yatağa bilemedin 4 yatağa, hatta 2 yatağa düşürdük. Otel konforuna dönüştürdük. Bu da tabii ki kapasiteyi biraz düşürdü ama konforu artırdı. Odalarınızda ayrı tuvaletiniz, duş yeriniz, çalışma masanız, bunlar gerekiyordu. Ben bunu İsveç’te görünce gıpta etmiştim. Burada da elhamdülillah bunu başardık” şeklinde konuştu.

“YURT SORUNU SADECE 3-4 BÜYÜK ŞEHİRDE VAR”

Yurt sorununun sadece 3 - 4 büyük ilde olduğunu aktararak “O illerde de hızla hareket ederek devlet misafirhaneleri, valilikler, kaymakamlıklar ile belediyelerin ayarladıkları barınma alanlarına öğrencilerin yerleştirdik. Değer miydi bu gürültüleri çıkarmaya? Elbette değmezdi. Önemli olan sorunun parçası olmak değil, sorunun çözümü olmaktır” diyerek muhalefeti de eleştirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz