Üniversite sınav sonuçları açıklandı!

NotHaber

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber bu sabah geldi. YKS 2021 sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Üniversite Sınav Sonuçları açıklandı. Adaylar 2021 YKS sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebiliyor. Haberi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

SONUÇLAR ÖSYM’NİN SİTESİNDE YAYIMLANDI

Aygün, yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM’nin sitesinde yoğunluk yaşandı. Bu nedenle bazı adaylar sonuçlarını öğrenmekte güçlük yaşadı.

TERCİHLER 5-13 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Başkan Aygün, 2021 YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirterek “Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık” dedi.

26-27 Haziran tarihleri arasında yapılan YKS’ye 2 milyon 607 bin 903 aday girmişti. Bu yıl devlet üniversiteleri 852 bin, vakıf üniversiteleri ise 171 bin öğrenci alacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz