ODTÜ'lüler: Mansur Yavaş'ın Melih Gökçek'ten farkı yok!

NotHaber

ODTÜ'lüler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ağaçları katletmek ve inşaat firmaların çıkarını gözetmekle suçladı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve ODTÜ orman alanından geçen yolu tamamlamak için ihaleye çıktı. 

Bu kararın ardından içinde pek çok kuruluşun yer aldığı ODTÜ Forumu kararı sert bir dille eleştiren bir bildiri yayımladı. "Rant yolunu kabul etmiyoruz" başlıklı bildiride Başkan Mansur Yavaş ağaçları katletmekle ve inşaat firmalarının çıkarlarını gözetmekle suçlandı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

MANSUR YAVAŞ'I MELİH GÖKÇEK İLE BİR TUTTULAR

"Mansur Yavaş yönetiminde CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce Melih Gökçek döneminde yapımına teşebbüs edilen ve ne yazık ki engellenemeyen bir ağaç katliamının ardından Ankara 9. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla yapımı durdurulan Bilken-Gölbaşı-İncek yol projesi ihale yapıldı. Böylece Mansur Yavaş ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi rant için ekolojiyi katletmekle Melih Gökçek'ten ve AKP'den geri kalmadıkların bir kez daha ortaya koymuş oldu."

ANKARALI MİMARLAR DAVA AÇACAK

Öte yandan Mansur Yavaş'ın ihale kararına mimarlardan da tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, belediye tarafından ODTÜ ormanının ranta açılacağını belirterek "Ankara 25 yıldır Gökçek döneminden çok çekti. Şimdi onun yanlış kararlarını sürdürmek ona ortak olmak anlamına gelir" diyerek Yavaş'ı sert bir dille eleştirdi. Candan, yolun halkın yararına aykırı olduğunu vurgulayarak yol ihalesini yargıya taşıyacaklarını söyledi.

ABB: YOL YAPIMI İÇİN YASAL ENGEL YOK

Bu tepkiler üzerine açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ODTÜ orman alanının imar planında yol olarak gözüktüğünü belirterek yol yapımı için hukuki hiçbir engelin olmadığını söylediler. ABB yetkilileri, mahkemenin sonuçlandığını hatırlatarak yol yapılacak alanda bir tane bile ağaç olmadığını vurguladı. Rant ile ilgili eleştirilere de yanıt veren yetkililer yolun çevresinin ne ticari ne de konut alanı olarak ranta da açılmayacağını, yolun halk tarafından kullanılacağını söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz