Geçmişte depoydu artık turizmin göz bebeği!

Ordu’nun Perşembe ilçesinin Hoynat Adası güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Adadaki doğal güzellikler ve nadir görülen kuş türleri turistleri mest ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı çevre düzenlemeleriyle adeta güzelliğini ortaya çıkardığı Hoynat Adası’nı turizme kazandırdı. Adanın etrafını saran berrak denizin yanı sıra adaya gelen nadir kuşlar sayesinde ada hem turistlerin hem de kuş gözlemcilerinin uğrak yeri oldu.

Gemicilerin deposu şimdi turizm merkezi

Belediye’nin çevre düzenlemelerinden önce gemilerin depo ve sığınak olarak kullandığı ada çevre düzenlemelerinin ardından kelimenin tam anlamıyla turizm merkezi oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, adada yapımı tamamlanan ve vatandaşların kullanımına sunulan seyir terasında ziyaretçilerle bir araya geldi. Güler, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hoynat'ın özel bir alan olduğunu ifade etti. Mezbelelik bir alanı turizmin gözde mekanlarından biri haline getirdiklerine işaret eden Güler, "Hoynat gerçekten harika bir yer. Burası ayrıca tepeli karabatakların ve çift gümüş martıların yaşam alanı. Daha öncesinde mezbelelik bir alandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Hoynat Adası'nı bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdik. Bizden bekleneni yaptık." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz