Felaket fırsatçıları yine iş başında!

NotHaber

Orman yangınlarını fırsat bilen “fırsatçılar” yangın ekipmanları fahiş fiyatlardan satmaya başladı.

Pandemi ve deprem felaketlerinde de kaosu fırsat bilip, ihtiyaç ürünlerini akıl almaz boyutlara satışa çıkaran fırsatçılar, yeni bir felakette yine Fırsatçılıktan geri durmadı. Son dönemdeki yangınların ardından gözünü para hırsı bürüyen bazı şahıslar yangınların  müdahalede kullanılan söndürme ve müdahale ekipmanlarının fiyatlarına fahiş oranda Zam yaptı.

YANGIN TOPU FİYATLARI YÜZDE 80 ARTTI

Yangınlara karşı etkili bir seçenek yangın toplarının fiyatları, yangınların başlamasıyla birden fırladı. Daha önce piyasa değeri 262 lira olan yangın topu, son 1 haftada artışa geçerek 483 liraya yükseldi. Küçük yangınlara hızlı müdahale edebilmek için geliştirilmiş basınçsız bir stratfor kap olarak tarif edilen yangın topları, tek zam alan ürün de değil. Isıya dayanıklı eldiven fiyatları da uçuşa geçti. Yangından önce piyasa değeri 46 lira olan eldiven, 70 liraya tırmanarak yüzde 51 artış gösterdi.

AYNISINI PANDEMİ VE DEPREM SÜRECİNDE DE YAPTILAR

Fırsatçılar pandemi döneminin ilk zamanlarında da kaosu fırsat bilip, ihtiyaç ürünlerini yüksek fiyatlarla satışa çıkarmıştı. Devlet tarafından idari cezai işlemlerinin başlatılacağı uyarısının ardından, maske ve dezenfektan fiyatları kontrol altına alınmıştı.

Serbest piyasada arz-talep ilişkisinde fiyatları alt üst eden fırsatçılar, İzmir depreminde de aynı hamleyi yeniden tekrarlamıştı. Deprem sonrası kira fiyatları yükseldi ve bu durum büyük bir tepki toplamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz