Faik Öztrak: Sağlık bakanı sorumluluğu millete atıyor!

NotHaber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sağlık Bakanı çıkmış, ‘Bize ne oldu; maske, mesafe konusunda birbirimize örnektik’ diyerek, sorumluluğu yine millete atıyor” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vaka sayılarının artışıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sorumluluğunu yerine getirmemekle suçladı. Salgın nedeniyle Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi kara listeye aldığını belirten Öztrak, “Sağlık Bakanı çıkmış, ‘Bize ne oldu; maske, mesafe konusunda birbirimize örnektik’ diyerek, sorumluluğu yine millete atıyor. Gerçek vaka sayılarını aylarca milletten kim sakladı? Siz saklamadınız mı Sayın Bakan? Sayenizde, TÜİK hala Ölüm ve Göç İstatistiklerini yayımlayamıyor. Siz gerçek tabloyu kararttıktan sonra, millet salgını hafife alıyor diye suçlayamazsanız” dedi.

FAİK ÖZTRAK: VATANDAŞIMIZ AŞI OLMAK ZORUNDA

Salgının önlenmesinde vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatan Öztrak “Bilimin emrettiği tüm tedbirleri beraberce almak zorundayız. Hele hele okullarımız açılmışken, yavrularımızın sağlığını daha çok düşünmek zorundayız. Okulların açılması önemlidir. Ancak okulları açık tutabilmemiz çok daha mühimdir. Aksi halde bir kuşağı kaybedeceğiz. Türkiye’miz zaten çok zaman ve kaynak kaybetti. Daha fazlasını kaybedemeyiz” diye konuştu.

“MİLLET ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TASDİKNAME VERECEK”

Erdoğan’ın milletin sırtında ağır bir yüke dönüştüğünü iddia eden Öztrak, “Türkiye’nin bu yükten kurtulması için, üç yeniye ihtiyacı var. Yeni kurallar, yeni kurumla ve yeni kadrolar. Biz bu üç yeniyle milletimizi hak ettiği refah seviyesine çıkaracağız. Yeter ki artık sandık milletin önüne gelsin. Milletimiz zaten herkesin ne yaptığını görüyor. Notunu veriyor. Sandık geldiğinde de asil milletimiz, Erdoğan ve küçük ortağına tasdiknamelerini verecek” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz