Erdoğan: DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz!

NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen Brüksel Forumu’nda, Türkiye’nin DEAŞ ile mücadele eden tek NATO ülkesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen Brüksel Forumu etkinliğine video mesaj yoluyla katıldı. Erdoğan videosunda Terörle mücadele vurgusu yaptı. Türkiye’nin sınırlarının aynı zamanda NATO’nun da sınırları olduğuna dikkat çekerek “Maalesef müttefiklerimizden terörle mücadele konusunda gereken desteği alamadık” diyerek sitem etti.

ABD’YE PYD VE FETÖ GÖNDERMESİ

Erdoğan, başta ABD olmak üzere bazı NATO müttefiklerine atıfta bulunarak “Suriye, Irak ve Türkiye’de eli Müslümanların kanına bulaşmış terör örgütü elebaşılarının meşru bir aktör gibi en üst seviyede muhattap alındığına, desteklendiğine şahit olduk” diye konuştu.

“DAEŞ İLE MÜCADEL EDEN TEK NATO ÜLKESİYİZ”

PKK, PYD, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle Türkiye’nin sınırları ve sınır ötesinde mücadele içinde olduklarını hatırlatan Erdoğan, “DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan ve bu uğurda gencecik evlatlarını şehit veren tek NATO müttefikiyiz. Ayrıca 4 bin DEAŞ teröristini de etkisiz hale getirdik” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz