Çaldığı 2 milyon lirayı taksi plakasına yatıran muhasebeci yakalandı!

NotHaber

Kocaeli'de çalıştığı fabrikaya ait 2 milyon TL'yi çalan muhasebecinin, 4 otomobil ve taksi plakası satın aldığı ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde çalıştığı demir çelik fabrikasını soyarak kayıplara karışan şahıs ile suç ortakları ele geçirildi.

LÜKS OTELLERDE KONAKLAMIŞ

15 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen olayda, muhasebe bölümünde çalışan A.C.O., kendisine bankaya yatırması için verilen 2 milyon 40 TL parayı alarak kayıplara karıştı.

Durumu sonraki gün fark eden fabrika yetkililerinin ihbarı üzerine Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli A.C.O.'nun peşine düştü.

Yoğun araştırmalar sonrası ekipler, A.C.O.'nun başkasına ait kimlikle İzmit'te lüks bir otelde kaldıktan sonra Sakarya'nın Pamukova ilçesine geçtiğini belirledi.

OTOMOBİLLER VE PLAKAYA EL KONULDU

Pamukova'da da bir otelde başkasının kimliğini kullanarak kaldığı tespit edilen A.C.O.'nun burada A.A., A.B. ve A.B. isimli akrabalarına otomobil satın aldığı belirlendi. Ekiplerin eş zamanlı operasyonu ile A.C.O.'nun kimliğini kullandığı Y.G. isimli kişi ve A.C.O. tarafından satın alınan otomobilleri kullanan A.A., A.B. ve A.B. gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirilirken, çalıntı para ile satın alındığı anlaşılan 3 araç ve 1 taksi plakasına el konuldu.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Ekipler, A.C.O.'yu yakalamak için de çalışma başlattı. Dün sabah yapılan operasyon ile A.C.O. araç kullanırken yakalandı. Kullandığı aracı da çaldığı para ile satın aldığı anlaşılan A.C.O. ve yanındaki A.F.Y., ekipler tarafından gözaltına alındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz