Aşıda yaş sınırı 40’a indi

NotHaber

Sağlık Bakanı Koca, 45 yaş ve üzeri vatandaşların bugün, 40 yaş ve üzeri vatandaşların pazartesi aşı olabileceğini duyurdu.

BioNTech ile yapılan 120 milyon dozluk aşı anlaşmasının etkileri görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 45 yaş ve üzeri aşılamanın bugün itibariyle başladığını duyurdu. Ayrıca 40 yaş ve üzeri vatandaşların da pazartesi gününden itibaren aşılama programına dahil edildiğini açıkladı.

ÜÇÜNCÜ DOZ AÇIKLAMASI

Bakan Koca, üçüncü doz aşı konusuyla ilgili tartışmalara değindi. Aşıların belirli süre bağışıklık sağladığını hatırlatan Koca “İki doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili klinik bir çalışma da bakanlığımız tarafından planlanmış, hangi aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendiriliyor" diye konuştu.

YERLİ AŞIDA FAZ-3’E GEÇİLİYOR

Yerli aşı 7 farklı çalışmanın olduğunu hatırlatan Koca, bu çalışmalardan birinde FAZ-3 aşamasına gelindiğini duyurdu. Koca, önümüzdeki hafta çalışmaya katılan gönüllülere yerli aşının yapılacağını söyledi. Aşıda dışa bağımlılığı önlemek için yerli aşının önemine değinen Koca, yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağına dair ümitli olduğunu belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz