Galleria AVM ne zaman açıldı? Galleria AVM nerede? Türkiye’nin ilk AVM’si yıkımın eşiğinde!

Galleria AVM ne zaman açıldı? Galleria AVM nerede? Türkiye’nin ilk AVM’si yıkımın eşiğinde!
NotHaber

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Galleria yıkılıyor. Tarihi AVM, aynı bölgede kurulması planlanan yeni proje kapsamında tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Peki Galleria AVM ne zaman açıldı, Galleria AVM nerede? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Tarihi alışveriş merkezi Galleria yıkımla burun buruna. İstanbul’un ilk AVM’si olarak önemli bir yeri olan Galleria AVM, Dati Holding tarafından kurulması planlanan yeni projeyle birlikte yıkılması bekleniyor. Peki Galleria AVM ne zaman açıldı?? Galleria AVM nerede? Detaylar haberimizde.

GALLERİA AVM NE ZAMAN AÇILDI?

Galleria AVM 1 Ekim 1988 tarihinde dönemin başbakanı Turgut Özal'ın girişimleriyle açılmıştır. Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olma unvanını taşır. 77,906 m²'lik alana kurulmuştur. Mimari projesi Hayati Tabanlıoğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Galleria açıldığında, alışveriş merkezinin bir simgesi olan buz pateni pisti 2010 yılının sonlarına doğru kapandı. Şu an buz pateni pisti insanların dinlendiği boş bir alan olarak hizmet vermektedir.

GALLERİA AVM NEREDE?

İstanbul’un ilk alışveriş merkezi olarak tarihe adını yazdıran Galleria, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, Ataköy mahallesinde yer almaktadır. Türkiye’de yaşayan birçok kişi tarafından bilinen alışveriş merkezinin, yıkılma durumu gündemdeki yerini koruyor. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz