Fiyatlar dip yaptı! Vatandaş soruyor: İstavrit nasıl pişirilir?

Fiyatlar dip yaptı! Vatandaş soruyor: İstavrit nasıl pişirilir?
NotHaber

Karadeniz bi sezon bol çıkan istavritin fiyatı 5 liraya kadar düşünce vatandaş kasalarla alıp stoklamaya başladı. Bu gelişmenin ardından İstavrit balığı nasıl pişirilir sorusu internette trend aramalar arasına girdi. Peki istavrit tava nasıl yapılır? Fırında istavrit tarifi nedir. İşte istavrit pişirmenin püf noktaları...

Karadeniz'de bolca yakalanan istavritin fiyatı düşerken vatandaşlar da kasalarla alıp balıkları depolamaya başladı. Balıkçılara göre bereketli geçen sezonda vatandaş istavrite doyacak.

Karadeniz’de av yasağının sona erdiği ilk gün tezgahta kilosu 30 liradan satılan istavritin fiyatı, yaşanan bollukla birmlikte 5 liraya kadar indi. Başta Karadenizliler olmak üzere vatandaşlar, ucuzlayan istavriti kasa kasa alıp, buzluklarında stoklamaya başladı.

İSTAVRİT NASIL PİŞİRİLİR

Diğer yandan balığı satın alan birçok vatandaş "İstavrit nasıl pişirilir" sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu noktada bilinen en pratik yöntem istavriti tavada pişirmek.

İSTAVRİT TAVA NASIL YAPILIR

İlk olarak balıkları ruzlayın ve arkalı önlü şekilde mısır ununa bulayın. Tercihinize göre mısır özü ya da ayçiçek yağını teflon bir tavada iyice kızdırın.  Ardından una buladığınız istavritleri, arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.  Kızaran balıkları fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın.

FIRINDA İSTAVRİT TARİFİ

Diğer yandan istavriti birçok farklı yöntemle de pişirebilirsiniz. Fırında istavrit de en çok tercih edilen yöntemlerden biri.

Balığı temizleyip yıkadıktan sonra suyunu süzün. Bir kabın içinde, yaklaşık bir çay  bardağı kadar zeytinyağı ile iyice harmanlayın. Ardından istenilen ölçüde mısır unu ve tuzu ekleyip yağlanmış fırın kağıdına balıkları dizin. Üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında balıkları tam 20 dakika pişirin. Bu yöntemle balıkları dışı çıtır içi ise yumuşak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz