DGS tercih sonuçları açıklandı mı? AİS 2021 DGS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı!

DGS tercih sonuçları açıklandı mı? AİS 2021 DGS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı!
NotHaber

Dikey Geçiş Sınavı bir başka deyişle DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Dikey Yerleştirme Sınavı tercih işlemlerinin 27 Ağustos-7 Eylül arasında sona ermesinin ardından yaklaşık 1 hafta geçmişti. Eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklaması beklerken https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanılarak yerleştirme sonuçları sorgulaması yapabilecek. Peki DGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 DGS tercih/yerleştirme sonuçları sorgula ekranı ve son detaylar…

Adayların merakla beklediği dikey geçiş sınavının tercih sonuçları açıklandı.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları son dakika duyurusu yapıldı. Geçtiğimiz günlerde sona eren tercih işlemlerinin ardından gözler ÖSYM AİS ekranına çevrildi. İlgili kurumdan gelecek açıklama ile DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu da yanıt bulacak.. Peki DGS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2021 DGS tercih/yerleştirme sonuçları sorgula ekranı nerede?

DGS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçları ÖSYM Sonuç sayfasından ilan edilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak DGS tercih sonuçları sorgulama ekranından öğrenebilecekler.

Ayrıca ÖSYM'nin mobil uygulamasından da sonuçlara ulaşmak mümkün. Bunun dışında adaylara posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

DGS tercih sonuçları belli oldu. ÖSYM'den resmi açıklama geldi. DGS tercih sonuçlarına öğrenciler, ÖSYM Sonuç sayfası  üzerinden ulaşabilirler.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayınlanacak ve adaylara belge gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde kabul ediliyor. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

2021-DGS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt hakları yalnızca 2021-2022 öğretim yılı için geçerli olacak. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuru yapmak zorunda.

ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleriyle ilgisi bulunmuyor. Bu konudaki başvurular, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılmak zorunda.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz