Brezilyalı yazar kitabında Mete Gazoz’u adadı! Paulo Coelho kimdir?

Brezilyalı yazar kitabında Mete Gazoz’u adadı! Paulo Coelho kimdir?
NotHaber

Tokyo Olimpiyatları’nda okçuluk branşında altın madalya kazanarak göğsümüzü kabartan Mete Gazoz’un bu başarısı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’yu da etkili. “Simyacı” kitabıyla tanınan Coelho, “Okçu’nun Yolu” isimli son kitabını başarılı okçumuza adadı. Peki Paul Coelho kimdir? Detaylar haberimizde.

“Simyacı” başta olmak üzere 80’in üzerinde dilde yayımlanan kitapları, 300 milyonun üzerinde satış yapan Brezilyalı Paulo Coelho’dan milli okçumuz Mete Gazoz’a büyük bir jest geldi. Coelho, son kitabı “Okçu’nun Yolu”nu Mete Gazoz’üa adadığını duyurdu.

Büyük bir satış kitlesine sahip olan yazar, yeni çıkan kitabında “Okçu’nun Yolu” 21 Eylül’de okuyucuyla buluştu. Brezilyalı yazar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Mete Gazoz’a adadı. Peki Paulo Coelho kimdir? Detaylar haberimizde.

"BU KİTABI METE GAZOZ'A ADIYORUM" 74 yaşındaki Coelho Mete Gazoz'a "O Okçuluk dahisi, bu da benim okçuluk eserim. Bu kitabı Mete Gazoz'a adıyorum." dedi. Mete’nin ok attığı bir görüntünün önünde poz veren Coelho milli okçuya bir kitap da imzaladı.

PAUL COELHO KİMDİR?

Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hristiyanların Batı Avrupa’dan başlayıp İspanya'da Santaigo de Compostela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia'dan sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO 'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Formu’nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu’nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Jenario 'da yaşamaktadır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz