Kuruluş Osman Konur Alp kimdir? Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp'in hayatı

Kuruluş Osman Konur Alp kimdir? Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp'in hayatı
NotHaber

Kuruluş Osman dizisi karakteriyle merak edilmeye devam ediyor. Kuruluş Osman Konur Alp karakteri en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Haberimizde Konur Alp hakkında detaylarla birlikte karakterin hayatı hakkında ayrıntılara değindik.  Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp hakkında gelişmeleri ve kim olduğunu sizler için hazırladık. Peki, Kuruluş Osman Konur Alp kimdir? Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp'in hayatı…

Kuruluş Osman, ATV kanalında yayınlanan bir dönem dizisidir. Dizinin başrollerinde oynayan Burak Özçivit, Osman Bey karakterini canlandırır. Dizide Osman beyle birlikte yan karakterler de oldukça adından söz ettirir. Bu karakterlerden biri olan Konur Alp karakteri de en çok merak edilenler arasında yer alır. İzleyiciler Konur Alp kimdir sorusuna yanıt ararken, hayatı hakkında detayları da araştırıyor. Biz de haberimizde bu sorulara yanıt aradık. Kuruluş Osman Konur Alp karakterini usta oyuncu Eren Vurdem canlandırmaktadır. Peki, Kuruluş Osman Konur Alp kimdir? İşte, Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp'in hayatı…

Kuruluş Osman Konur Alp kimdir?

Konur Alp, Osmanlı Devletinin kuruluşunda hizmeti geçen ilk Türk kumandanlarındandır. Konur; halk dilinde esmer, açık kestane renginde olan demektir.

Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin yakın silah arkadaşlarından olan Konur Alp, Sakarya civarında fetihler yaptı.

Vezir Alemşah'ın sağ kolu Konur Alp'in hayatı

Osman Gazi, 1300 yılından îtibaren, Bizanslılara karşı mücadeleye girişince, yanında Akça Koca, Samsa Çavuş, Aykut Alp ve Abdurrahman Gazi gibi silah arkadaşları ile birlikte Konur Alp de bulunuyordu. Orhan Gazi daha babasının sağlığında askerî idareyi eline aldığından, Karadeniz’e doğru olan bölgenin zaptına Konur Alp’i gönderdi.

Konur Alp, Akyazı, Mudurnu ve sonradan kendi adı verilen Melen Çayı havzasını fethetti. Gazi Abdurrahman’la birlikte Aydos’u aldı. Bursa’nın fethinde (1326) büyük kahramanlıklar gösterdi ve aynı yıl içinde öldü. Konur Alp’in vefatından sonra, idaresindeki yerler birleştirilerek Şehzade Murad’ın emrine verildi.

Konur Alp'in mezarının nerede olduğu kesin olarak bilinmemekte, fakat Düzce taraflarında olduğu tahmin edilmektedir. Söğüt'te türbe bahçesindeki kabir, makamdır. Asıl kabri değildir Asıl kabri düzcenin Konur Alp mahallesinde şehir merkezindedir.

İsmi Düzce'nin Konur Alp mahallesinde isminde yaşamaktadır. Ayrıca, Adapazarı'nın Hendek ilçesinin de bir dönem Konur Alp adıyla anıldığı, Melen Çayı vadisinin tamamının da Konur Alp Eli (bazı kaynaklarda Konrapa) şeklinde adlandırıldığı bilinmektedir.

Bugün Kırıkkale Keskin'deki Konur Kasabası ve Konur Köyleri (Konur Hacıobası, Konur Danacıobası vb) Konur Alp soyundan gelen aşiretler tarafından kurulmuştur.

1328 yılında öldü.

Erdem Vurdem Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde yer alan Konur Alp karakterini canlandıran Erdem Vurdem, 1988 yılında Konya'da dünyaya geldi. Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı Hesaplaşma dizisi ile yaşayan Eren Vurdem; daha sonra İnadına Aşk, Son Mektup, Şubat ve Şefkat Tepe dizilerinde rol almıştır.

Asıl yükselişini ise Fox TV'de yayınlanan İnadına Aşk dizisi ile gerçekleştiren Vurdem, dizide Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Cem Belevi, Nilay Duru gibi isimlerle beraber rol almıştır. Dizide 'Çınar' karakterini canlandırmıştır.

Son olarak Star Tv ekranlarında yayınlanan; başrolünde Tolga Sarıtaş, Melissa Yıldırımer, İlayda Ildır, Nihat Altınkaya gibi isimlerin yer aldığı Söz dizisinin kadrosunda yer almaktadır. Dizide Karabatak namıyla bilinen Başçavuş Ateş Acar karakterini canlandırmaktadır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz