Zincir market soruşturmasında sözlü savunma aşamasına gelindi

Zincir market soruşturmasında sözlü savunma aşamasına gelindi

Rekabet Kurulu, zincir marketlere yönelik başlatılan fahiş fiyat soruşturmasında sözlü savunma aşamasına gelindiğini açıkladı. Taraflardan 27 Ekim’de sözlü savunmaların alınacağı duyuruldu.

Rekabet Kurulu, Kovid19 salgını sürecinde zincir marketlerin fahiş fiyat uygulamaları yaptıkları iddiasına ilişkin başlatılan Soruşturmada Sözlü savunma aşamasına gelindiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, sözlü savunma toplantısı 27 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

REKABET KURUMU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Soruşturma kapsamında sözlü savunma aşamasına gelindiği duyurulan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Rekabet Kurulu'nun 07.05.2020 tarih ve 20-23/298-M sayılı kararı uyarınca COVID-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak açılan soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 27 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

Toplantıya söz almak üzere katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 20 Ekim 2021 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumu'na başvurmaları gerekmektedir. 

Sözlü savunma toplantısına dinleyici olarak katılmak isteyenler, toplantıyı online olarak takip edebileceklerdir. Bu amaçla Rekabet Kurumu web sitesindeki yönlendirmelere uygun olarak, toplantı saatine kadar katılım formunun doldurulması gerekmektedir.”

TİCARET BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRMİŞTİ

Ticaret Bakanlığı, 5 büyük zincir markete yönelik fahiş fiyat artışı iddialarının araştırılmasına yönelik Ticaret Müfettişleri görevlendirildiğini açıklamıştı.

Konuya ilişkin New York’ta gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” şeklinde konuşmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz