Yenilenebilir enerjide Türkiye Avrupa’da beşinci!

Yenilenebilir enerjide Türkiye Avrupa’da beşinci!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güçte Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'nci sırada yer aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı”na video mesajla katıldı.

ERDOĞAN: İKLİM KRİZİNİ YENİLENEBİLİR ENERJİYLE AŞABİLİRİZ

İklim krizinin dünyanın her tarafında doğal afetlerle hissedildiğini hatırlatan Erdoğan, krizden kurtulmanın formülü olarak geleneksel enerji kaynaklarının kullanımı azaltılmalı, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları yaygınlaştırılmalı, enerji verimliliği artırılmalı gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin bu çerçevede enerji dönüşümünde, Yenilenebilir Enerjide ve enerji verimliliğinde büyük bir başarı hikayesine imza attığını vurgulayan Erdoğan, “Yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güçte Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'nci sırada yer alıyoruz. Kurulu elektrik gücü içinde yenilenebilir payımız yüzde 53'tür” dedi.

“DÖNÜŞÜM ÇOK KOLAY DEĞİL”

Enerji dönüşümünün kolay bir süreç olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin enerji sektöründeki tüm kurumları, piyasaları ve tüketicileri etkilediği gibi, küresel çapta, ulusal ve yerel düzeylerde farklı alanlara yansıyan etkileri de beraberinde getirdiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu nedenle enerji dönüşümünde genel geçer veya tek tip yaklaşımlardan kaçınılmalıdır. Uygun politikalar, ülkelerin kendilerine özgü koşulları dikkate alınmak suretiyle geliştirilmelidir. Türkiye, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nda vurgulanan yeni ve alternatif enerji kaynakları, yeşil hidrojen, temiz yanma ve karbon tutma teknolojileri, deniz üstü rüzgar ve dalga enerjisi teknolojileri konularını da bu kapsamda yakından takip etmektedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR”

Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini bir kez daha ilan eden Erdoğan, “Ülkemiz, uluslararası toplumun sorumluluk sahibi bir üyesi olarak, iklim kriziyle mücadelede ve temiz enerji dönüşümünü sağlamakta üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz