Walmart yalanladı Litecoin düştü

Walmart yalanladı Litecoin düştü

Walmart’ın Litecoin ile ödeme işlemine imkan tanıyacağı bilgisinin yalan olduğu ortaya çıktı. 175 dolardan 237 dolara kadar çıkan Litecoin, 179 dolar seviyesine geri döndü.

ABD’li dev perakende şirketi Walmart’ın Litecoin ile ödeme yapılmasına olanak sağlayacağına yönelik bir haber dün piyasalarda hareketliliğe neden olmuştu. Haberin ardından Litecoin, 175 dolardan 240 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Akşam saatlerinde ise haberin sahte bir basın bülteniyle servis edildiği ortaya çıktı.

LİTECOİN ESKİ SEVİYESİNE DÖNDÜ

Walmart’ın basın bülteninin sahte olduğunu doğrulamasıyla Litecoin eski seviyesine geri döndü.  Haberin ardından 240 dolara kadar çıkan Litecoin, haberden önceki seviyesi olan 175 dolar seviyelerine çekildi.

AMERİKALİ MEDYA KURULUŞLARI TUZAĞA DÜŞTÜ

Reuters, Bloomberg ve CNBC gibi medya kuruluşlarının duyurduğu sahte basın açıklamasında Walmart’ın 1 Ekim tarihinden itibaren müşterilerine e-ticaret üzerinden Litecoin’le ödeme yapma imkanı tanıyacağı ifade ediliyordu.

Walmart’tan yapılan açıklamada ise söz konusu bültenin paylaşıldığı e-posta adresinin geçen ay kayıtlara geçtiği ve şirketin resmi sitesiyle hiçbir bağının olmadığı belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz