Vergi borcu olanlara müjde! 7326 sayılı kanun için başvuru süresi uzatıldı

Vergi borcu olanlara müjde! 7326 sayılı kanun için başvuru süresi uzatıldı

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasını düzenleyen 7326 sayılı yapılandırma kanununun başvuru süresi 1 ay uzatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan SGK borçlarının yapılandırılmasına yönelik 7326 sayılı yapılandırma paketinin son başvuru tarihi 31 Ağustos olarak belirtilmişti. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararına göre ise yapılandırma başvuruları 1 ay daha uzatıldı.

Karar metninde "7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin uzatılmasına ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, mezkûr Kanunun 9 uncu maddesinin onaltıncı fıkrası gereğince karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

GECİKME ZAMMI VE GECİKME FAİZLERİ SİLİNİYOR

Başkan İsmail Yılmaz, yapılandırma paketinin içeriğine ilişkin yaptığı açıklamada: "7326 sayılı yapılandırma ile kurum alacaklarımızın tamamının gecikme zammı ve gecikme faizleri siliniyor. Bunun yerine yurt içi üretici fiyat endeksiyle güncellenen tutarlar ödenecektir. Bu tutarların peşin ödenmesi halinde YİÜFE'nin yüzde 90'ı silinecektir. İki taksitle ödenmesi halinde yüzde 50'si silinecektir. İdari para cezalarının borç aslının yüzde 50'si silinecektir. Kalan tutarlar yurt içi üretici fiyat endeksi ile güncellenecektir. Ödemeler peşin ya da kredi kartı ile yapılabilecektir." şeklinde konuşmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz