“Vatandaş bu sene ucuz balık yiyecek!”

“Vatandaş bu sene ucuz balık yiyecek!”
NotHaber

Av yasağının son ermesiyle denize açılan balıkçılar istavritin bol olduğunu belirterek “Vatandaş bu sene ucuz balık yiyecek. İstavritin kilosu 25 lira. Yakında 20 liraya düşecek” dedi.

Balıkçıların av sezonu başladı. "Vira bismillah" diyerek denize açılan Trabzon'daki balıkçılar, istavrit bolluğuyla kıyıya döndü. Ağlarını gece yarısı denize bırakan balıkçıların avladıkları istavrit, teknelerle en yakın kıyıya ulaştırıldı. Buradan da soğuk hava deposu bulunan kamyonetlerle Trabzon Balık Hali'ne taşınan balıklar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kısa sürede tükendi.

İSTAVRİTİN KİLOSU 20 – 25 LİRA

Balıkçı Bahadır Özsandıkçı 5-10 gün sonra palamut bolluğunun başlamasını bekledikleri söyledi. Bir de müjde veren Özsandıkçı, “ilk günden vatandaşlarımız bu sene ucuza balık yiyebilecek gibi görünüyor. Şu anda istavrit var, 5-10 gün sonra palamut balığı başlar, akabinde hamsi gelir. Vatandaş bugün 20-25 lira arasında istavrit balığı yiyecek. İlerleyen günlerde 20 liraya düşmesi bekleniyor. Şu an itibarıyla Trabzon Hali'ne bin kasanın üstünde balık geldi, halen de gelecek var. Tahminim bin 500 – 2 bin kasayı bulur. Her kasada 15 kilogram balık oluyor" diye konuştu.

“PALAMUT BU SENE BOL OLACAK”

Yeni sezona istavrit ile başladıklarını ancak palamudun da bol olacağını ümit ettiklerini belirten balıkçı Recep Denizer ise "Palamut için şu anda bir şey söylemek mümkün değil ama tahminler var. 3-5 gün geçtikten sonra güzel şeyler söyleyecek olduğumuzu düşünüyorum. Zonguldak tarafından güzel haberler geliyor, Sinop tarafından güzel haberler geliyor. Şu anda istavrit var, bir sıkıntımız yok. Halkımıza istavrit yedireceğiz şimdilik" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz