Valelerde QR kod dönemi

Valelerde QR kod dönemi

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu, vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal kurallara bağlanması için QR kod döneminin başlatıldığını duyurdu.

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal zeminin oluşturulması çalışmalarında sonuca gelindiğini duyurdu. TOBFED’den yapılan açıklamaya göre, valeler artık yakalarında Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı taşıyacak.

Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı arkasında yer alacak QR kod ile valelerin mesleki yeterlilik düzeyleri sorgulanabilecek.

“VALE-DEĞNEKÇİ AYRIMI NET OLARAK YAPILABİLECEK”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, valelerle ilgili medyaya yansıyan şiddet içerikli haberlerin artık son bulmasını umduklarını belirtti. Bu kimlik kartları sayesinde artık vale-Değnekçi ayrımının net olarak yapılabileceğinin altını çizen Bakırtaş, 5 yılı aşkın süredir bu yasal düzenleme için mücadele ettiklerini ve sonunda amaca ulaştıklarını bildirdi.

“DEĞNEKÇİ DÖNEMİ KAPANDI”

Bakırtaş, mesleki hiçbir eğitimden geçmemiş, yasal sorumluluk taşımayan, restoran ya da trafiğin yoğun olduğu yerlerde bir alanı kapatarak insanlardan zorla para toplayan değnekçiler döneminin kapandığını vurguladı.

Vale mesleğinin kurallarının net olarak belli olduğunun altını çizen Bakırtaş, “Vatandaşlarımız, bu kimlik kartını gördükleri valelere araçlarını gönül rahatlığı ile emanet edebilirler” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz