Unicredit, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

Unicredit, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

Unicredit, Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini yüzde 7,5’ten yüzde 9,7’ye çıkardı. Unicredit ekonomistleri, 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından yıl sonuna kadar 300 baz puanlık daha faiz indirimi beklediklerini açıkladı.

Dünyada yaklaşık 20 milyon müşterisi olan Unicredit, Türkiye’nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 7,5’ten yüzde 9,7’ye yükseltti. Yıl sonu enflasyon oranı ise yüzde 18,4 olarak tahmin ediliyor.

“KUVVETLİ BÜYÜME ETKİLİ OLDU”

Türk ekonomisi için 2022 büyüme tahminlerinde de düzenlemeye giden Unicredit, Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 3,5’ten yüzde 5,5’e çıkardı. Unicredit ekonomistleri, yapılan değişiklikte beklenenden erken başlayan parasal gevşeme döngüsünün ve 2021’deki kuvvetli büyümenin etkili olduğunu ifade ettiler.

FAİZDE İNDİRİMİN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 300 baz puan daha faiz indirimi yapmasını beklediğini açıklayan Unicredit, 2022’de faizlerin yüzde 14,5 olmasını tahmin ediyor.

DÖVİZ KURUNDA YUKARI YÖNLÜ BEKLENTİLER VAR

Sene sonunda doların 9,30 TL olmasını bekleyen ekonomistler, 2022 yılı sonunda ise kurun 10,40 TL olacağını öngörüyor. Ekonomistlerin Euro için yıl sonu tahmini ise 11,07 TL olarak belirtildi.

Öte yandan faiz indirimi beklentilerinin yerel tahvil piyasasına girişleri artırabileceğini belirten Unicredit, bunun TL’deki kısa vadeli riskleri bir miktar sınırlayabileceğini ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz