Ukrayna’da Bitcoin rüzgarı! Yasallaştı

Ukrayna’da Bitcoin rüzgarı! Yasallaştı

El Salvador’un, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanmaya başlamasının ardından dün de Ukrayna’dan bir adım geldi. Ukrayna Meclisi, Bitcoin’i yasallaştıran kanunu onayladı.

Bitcoin’in resmi para olması hakkında tartışmalar tüm dünyada devam ederken geçtiğimiz günlerde El Salvador, Bitcoin’i resmi para olarak kabul etmişti. IMF’nin eleştirilerine rağmen geri adım atmayan El Salvador’un ardından Ukrayna da Bitcoin’i yasallaştırdı.

FİNANSAL VARLIK OLARAK TANIMLANDI

Ukrayna Meclisi, Bitcoin’i yasal zemine oturtan kanunu dün kabul etti. El Salvador’un resmi para olarak kullanma kararından farklı olarak Ukrayna Meclisi, Bitcoin’i finansal varlık olarak tanımladı. Bu kararla yatırımcılar ve Kripto para borsaları, dolandırıcılara karşı yasalarla korunacak ancak Ukraynalılar günlük hayatta Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kullanamayacak.

KALICILIĞI ONAYLANDI

Ukrayna Meclisi’nde Bitcoin ve diğer kripto paraların yasal olarak tanınmasına ilişkin kanun 276 evet oyuna karşılık 6 hayır oyuyla kabul edildi. Ancak Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin imzasıyla yürürlüğe girecek kanunun, Ukrayna’da bir kripto para çılgınlığı yaratması beklenmiyor. Halihazırda halk kripto para işlemlerini herhangi bir kısıtlama olmadan yapabiliyordu.

Kripto para piyasası için Ukrayna’nın çıkardığı yasanın esas önemi, bir devletin Bitcoin’i kalıcı kabul ederek yasal zemine oturtmuş olması oldu.

KRİPTO PARALARDA YATAY SEYİR SÜRÜYOR

El Salvador ve Ukrayna’da alınan kararların henüz piyasaya bir etkisi görülmezken, Bitcoin iki gün önceki sert düşüşün yaralarını sarmaya çalışıyor. 46 bin dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin, bu sabah 46 bin 150 dolar değerindeydi.

Ethereum tarafında da durum farklı değil. Yaşanan sert düşüşün ardından toparlanmaya çalışan Ethereum, 3 bin 470 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz