TÜSİAD Başkanı: Faiz indirimi için sabır gerekli

TÜSİAD Başkanı: Faiz indirimi için sabır gerekli

TÜSİAD Başkanı Kaslowski, kalıcı faiz düşüşü için enflasyonunun yapısal olarak düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye'de para politikasında atılacak adımlara ilişkin görüşlerini açıkladı. Bu noktada para politikasında atılacak adımların zamanlamasına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"Enflasyon YÜKSEK, KIRILGANLIK NET"

Pandemi ve mevsim değişikliklerinin ekonomilerde yarattığı sorunların aşılabileceğini ifade eden Kaslowski, "Türkiye’de enflasyon beklentileri yükselirken, gündemimizdeki Faiz indirimlerinde aceleci değil sabırlı davranmamız gereken kritik bir 4-5 aya girdiğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"TEDARİK ZİNCİRİNDE DARBOĞAZLAR YAŞANIYOR"

Ekonomik bunalım sürecinde küresel tedarik zincirlerinin de bozulduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı, "En temel ihtiyaçlarda dahi talebin karşılanmadığı durumlar görüyoruz. Lojistik ve üretimde büyük darboğazlar yaşanıyor." şeklinde konuştu.

"KALE AVRUPASI'NIN SINIR BEKÇİLİĞİ SÜRDÜRÜLEMEZ"

Sığınmacı meselesine ilişkin görüşlerini aktaran Simone Kaslowski, "İnsani yükümlülüklerin yerine getirilmesi ayrı, Kale Avrupası'nın sınır bekçisi olmak ayrıdır. İkincisi sürdürülemez." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz