Türksat 5B ilk anlaşmasını imzaladı

Türksat 5B ilk anlaşmasını imzaladı

ABD’de düzenlenen uydu fuarı Satellite 2021’e katılan Türksat A.Ş., yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B için Inmarsat ile iş birliği anlaşması imzaladı. Türksat 5B için ilk olan anlaşma ile Inmarsat GX servisleri Türkiye’de Türksat 5B üzerinden sağlanacak.

Dünyanın en büyük Uydu fuarı olan Satellite 2021 Fuarı, ABD’nin başkenti Wahsington’da uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getirdi. Yakında fırlatılacak 2 adet uydu ve mevcut 4 adet GEO uydu filosuna ek olarak, milli olarak üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON ve TerrON ile fuarda yerini alan Türksat, bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B ile ilgili ilk anlaşmasını da imzaladı.

GEÇMİŞTEN GELEN İŞ BİRLİĞİ

Türksat ile Inmarsat arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması kapsamında Inmarsat GX servisleri, Türkiye’de Tükrsat 5B üzerinden sunulacak. Firmalar arasında daha önce yapılan iş birliği anlaşması ile Inmarsat global servisleri Türksat tarafından Tier 1 olarak müşterilere sunulabiliyordu. İmzalanan yeni anlaşmayla ise Türkiye’de Inmarsat GX servisleri Türksat 5B uydularından ve Türkiye’de bir altyapı ile sağlanabiliyor olacak.

Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Selman Demirel ile Inmarsat Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Dickinson arasında imzalar atılırken Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da hazır bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz