Türkiye de artık "oyunda" olacak

Türkiye de artık "oyunda" olacak
NotHaber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, oyun ve sinema sektörüde çizilen Müslüman portresini hatırlatarak, algıyı değiştirecek oyun geliştiriciler yetiştirmek adına "Gaming Academy"i kuracaklarını açıkladı.

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Üretim Merkezi (DIGIAGE) tarafından çevrim içi düzenlenen "Oyun Senaryosu Geliştirme Kampı"na video konferans yöntemiyle katıldı.

HEDEF SEKTÖRE İNSAN KAYNAĞI SAĞLAMAK

Buradaki konuşmasında, bir oyunun önemli aşamasının fikrin senaryoya dökülebilmesi olduğunu belirten Varank, şöyle devam etti:

"Fikrinizi gerçeğe dönüştürebilmek, başkalarına aktarabilmek teknik bilgi ve donanım da gerektiriyor. Bu bilinçle Bilişim Vadisi bünyesinde DIGIAGE kurduk. DIGIAGE ile sinema, animasyon ve oyun sektörlerinde yıllardır eksikliği hissedilen özgün fikirleri, rekabet edebilir senaryoları ve güçlü dijital içerikleri üretecek insan kaynağını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl 4'üncüsünü organize ettiğimiz 'Oyun Senaryosu Geliştirme' temalı kampımız bu amaç doğrultusunda atılmış önemli bir adım."

GAMİNG AKADEMİ KURULUYOR

Sektörün, kültür ve medeniyet değerlerini dünyaya ve gençlere ulaştırma imkanı verdiğini dile getiren Varank, "Küresel oyun ve sinema sektöründe çizilen İslam dini ve Müslüman portresi hepinizin malumu. Bu imajı ancak yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz özgün içeriklerle değiştirebiliriz." dedi.

Varank, bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinin önemine işaret ederek, uluslararası bir teknoloji firmasıyla nitelikli oyun geliştiriciler yetiştirecek "Gaming Academy"yi de yakın zamanda hayata geçireceklerini bildirdi.

GENÇLER KAMPA ALINACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TRT'nin katkılarıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen, 60 saatlik eğitim ve konferanslardan oluşan Dijital oyun Senaryosu Geliştirme Kampı, 21 Mayıs'ta sona erecek.

Kampa, dijital oyun sektörüne ilgi duyan, dijital içerik hazırlama konusunda uzmanlaşmak isteyen oyun yazarı ve senarist adayları ile yazmayı seven, kendini geliştirmek isteyen lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek.

Oyun sektörü için iş üreten ve dijital dünyada işlerin konumunu ve nasıl yürüdüğünü anlamak isteyen yetişkinler de hem öğrenci hem de gönüllü olarak bu toplulukta yer alabilecekler.

Birçok ünlü sinema, dizi ve dijital oyun yazarının konferanslarla deneyimlerini paylaşacağı kampa, "www.digiage.com.tr" adresinden başvurulabilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz