Türkiye, Çinli şirketler için bölgesel merkez olabilir

Türkiye, Çinli şirketler için bölgesel merkez olabilir

ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin Çinli küresel şirketler için ideal bir bölgesel merkez olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin 50. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen "Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu" açılış programında konuştu. Çin'in, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olduğunu ifade eden Baran, son yıllarda teknoloji, araştırma-geliştirme ve özellikle sınır ötesi elektronik ticarette önemli mesafeler kat edildiğini bildirdi.

"TÜRKİYE, ÇİN İÇİN İDEAL BİR BÖLGESEL MERKEZ OLABİLİR"

Çin'in ülkemize toplam 2 milyar dolar civarında yatırım yaptığını belirten Gürsel Baran, "Çin'in dünya çapındaki doğrudan yatırımları dikkate alındığında bugüne kadar Türkiye'de gerçekleştirdiği doğrudan yatırımların sınırlı kaldığını düşünüyoruz. Türkiye, Çinli global şirketler için ideal bir bölgesel merkez olma potansiyeline sahip." dedi

"EN BÜYÜK ÜÇ TİCARET ORTAĞIMIZDAN BİRİ"

Çin'in uzak Asya'daki en büyük, dünyada ise Almanya ve Rusya'nın ardınan üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu vurgulayan Baran, "Türkiye ile Çin arasında 2001 yılında 1 milyar dolar olan ikili ticaret hacminin, 2020 yılında 26 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. Bu süreçte Çin, en büyük üç ticaret ortağımızdan biri haline geldi." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz