Turkish Cargo zirveye oynuyor

Turkish Cargo zirveye oynuyor

127 ülkede faaliyet yürüten ve hızla büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo, haziran ayında gösterdiği başarılı performansla dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri oldu.

Türk Hava Yolları bünyesinde 127 ülkeye hizmet sağlayan Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Haziran ayı verilerine göre üçüncü sıraya yükseldi.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre geçen yılın aynı döneminde altıncı sırada bulunan Turkish Cargo; Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'nun en prestijli hava Kargo markalarını geride bırakarak bir başarı öyküsüne imza attı.

EN YÜKSEK BÜYÜME ORANI

Hava yolu kargolarında paket tonajı ve kat edilen mesafenin çarpımıyla elde edilen Freight Tonne Kilometres (FTK) verilerine göre milli şirket Haziran 2021 döneminde yüzde 5,7 pazar payına sahip durumda. Bu pazar payıyla şirket, piyasadaki en iyi 25 hava kargo şirketi arasında en yüksek büyüme oranına sahip oldu.

IATA nisan ayı verilerine göre Macaristan'a giden her dört uçaktan birine sahip olan şirket, Macaristan pazarının yaklaşık yüzde 25'ini elinde bulundurarak Macaristan kargo ihracatında birinci sıraya yükselmişti. Mayıs ayı istatistiklerine göre ise bin 688 ton hava kargo taşıması ile dev rakiplerini sollayarak İsviçre kargo ihracatında ikinci sırada yer aldı.

Uluslararsı Hava Kargo Bilgi Sağlayıcısı World Air Cargo Data (WACD) tarafından yayınlanan verilere göre de milli şirket, Kanada ve Malezya kargo ihracatında üçüncü sıraya yükseldi.

"BAŞARI İÇİN ENGEL TANIMIYORUZ"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı; "Özellikle bir kriz döneminde bu performansı yakalamış olmak başarı için engel tanımadığımızın önemli bir göstergesidir." dedi. Turkish Cargo'nun istikrarlı yükselişini sürdüreceğine ve bayrağımızı zirveye taşıyacağına inançlarının tam olduğunu belirten Aycı, markanın bugünlere gelmesinde emeği olan tüm çalışma arkaşlarına da teşekkür ettiklerini iletti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz