TÜED Genel Başkanı Ergün'den emekli maaşlarına seyyanen zam talebi!

TÜED Genel Başkanı Ergün'den emekli maaşlarına seyyanen zam talebi!

Milyonlarca emekli 2022 yılında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme hakkında çalışmalar devam ederken TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’den yeni talep geldi…

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, vatandaşların gündeminde yer alan Emekli Maaşı zamları hakkında konuştu. 2022 yılına az bir zaman kala, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merakla bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Vatandaşların bir numaralı gündemi olan emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması talebi geldi.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren emekli maaşına zam konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yazılı bir açıklama yaptı ve seyyanen zam talebinde bulundu. Emekli aylıklarının artan enflasyon ve döviz kurları karşısında eridiğini belirten başkan dikkat çekici açıklamalar yaptı.

“Alım Gücü Erimesi Daha Da Artacak”

Artan döviz kurları karşısında milyonlarca vatandaşın aldığı emekli maaşlarının eridiğini belirten TÜED Genel Başkanı Ergün, TÜİK rakamlarına dikkat çekti: “TÜİK rakamlarını gerçekçi bulmamakla birlikte bu rakamları bile baz aldığımızda en düşük emekli aylığındaki alım gücü erimesi yüzde 10,47 düzeyinde. Yani temmuzdan bu yana 1500 lira olan en düşük emekli aylığının alım gücü 150 liradan fazla azaldı. Aylıklardaki bu alım gücü erimesi ilerleyen süreçte daha da artacak gibi görünüyor.”

Emeklilerin müjdeli haberler beklediğini vurgulayan Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talepte bulundu. Milyonlarca emekli 2022 yılında maaşlarına ne kadar zam alacaklarını merak ederken, seyyanen zam talebi vatandaşları heyecanlandırdı.

Emekli Aylıklarına Seyyanen İyileştirme Talebi

Milyonlarca emekli vatandaş adına açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talepte bulundu. Yazılı açıklamasında vatandaşların heyecanla müjdeli haberler beklediğini söyleyen Ergün şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz, emekli aylıklarına seyyanen iyileştirme yapılmasıdır. Zor durumdaki emeklilerimiz umutla gelecek müjdeyi beklemektedir.” Vatandaşlar 2022 yılına az bir zaman kala, emekli aylıklarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz