Tesla’ya bitcoin piyangosu

Tesla’ya bitcoin piyangosu
NotHaber

1,5 milyar dolarlık bitcoin yatırımı yapan Tesla bir milyar dolar kâr elde etti. Geçen yılki tüm elektrikli araç satışından fazla kazanma yolunda çıkışa geçti.

Bitcoin gün geçtikçe daha da güçlenerek geliyor... Amerika’nın ünlü finans servisi şirketlerinden Wedbush Securities’in analistlerinden Daniel Ives, geçtiğimiz günlerde 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığını açıklayan Tesla’nın bu yatırımdan bir milyar dolar kâr elde ettiğini açıkladı. CNBC’nin haberine göre Ives, “Tesla’nın 2020’deki tüm elektrikli araç satışlarınınkinden daha fazla kar elde etme yolunda olduğunu” belirtti.

DEĞERİ YÜZDE 20 ARTTI

Elon Musk’ın yöneticisi olduğu şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na Ocak ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını 8 Şubat’ta bildirmişti. Şirket Bitcoin ile ödeme kabul edebileceğini de duyurmuştu. Musk, bu bildirimden önce 47 milyondan fazla takipçisinin olduğu Twitter’daki bir mesajına Bitcoin koyunca Kripto paranın değeri bir anda yüzde 20 artmıştı.

YÜZDE 94’LÜK DEĞER KAZANCI

Geçen hafta piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doların üstüne çıkan Bitcoin, Ocak’tan bu yana yüzde 94 değer kazandı. Bitcoin’in bugünkü değeri 58 bin 33 dolar civarında seyrediyor. Dünyanın en büyük fon yöneticisi Blockrock da Bitcoin kullanmamın yollarını aradığını açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz